Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prema pisanju Nacionala razmišlja da krajem rujna podnese ostavku, nakon čega bi najavio predsjedničku kandidaturu.


Prema pisanju tjednika, ako ne bi uspio ući u drugi krug, svoju podršku dao bi Kolindi Grabar-Kitarović, a potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade. Nova zagrebačka gradonačelnica u tom bi slučaju bila bi Jelena Pavičić-Vukičević.

Vezani članci Miro Kovač (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Kovač: "U kampanji Grabar-Kitarović događaju se podmetanja kojima je cilj naštetiti joj" Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković nakon sastanka vrha HDZ-a: ''Da se toliko rano ljudi pozicioniraju prije izbora, to još nije doživljeno''

Taj navodni Bandićev plan poznat je tek najužem krugu Bandićevih suradnika, dok je za njega Plenković saznao tek u ponedjeljak. Nacional piše kako je za takav plan doznao od visokog političkog izvora bliskog vrhu HDZ-a te je s takvim naumom navodno upoznat i premijer Andrej Plenković. 

Podsjetimo, Bandić je na proslavi obljetnice Oluje u Kninu ustvrdio je da je Hrvatskoj potreban novi Franjo Tuđman, "čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti". 

Tada nije želio komentirati kandidate za predsjednika Republike.

"Ne bih to komentirao, nikoga ne komentiram, a nešto će biti, nešto ću reći krajem devetog mjeseca, nakon toga neće ništa biti isto", kazao je zagrebački gradonačelnik.

O svemu navedenom poslali smo upit Uredu gradonačelnika te ćemo odgovor objaviti po primitku. 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević za DNEVNIK.hr je kratko prokomentirala kako navodi Nacionala nisu točni.