Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peta brzina

Baldasar: Ukidanje subvencija, dovršavanje križa, pomoć KBC-u, smanjenje plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski je gradonačelnik Ivo Baldasar najavio ukidanje subvencije grijanja u dva gradska kotara, pomaganje KBC-u u kojem je pao strop, skori dovršetak križa na Marjanu, te smanjenje plaće u gradskoj upravi.

Na današnjem redovnom briefingu za novinare Baldasar je izvijestio da su obavljeni razgovori s investitorima koji bi trebali ulagati u Split, te najavio ukidanje subvencije grijanja u dvama gradskim naseljima: Spinutu i Blatinama.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

>> Sve u zadnji čas: Gužve za predaju papira za legalizaciju bespravnih objekata

'Sutra idemo na razgovor i sa sanacijskim ravnateljem KBC Split dr. Koljom Poljakom kojemu ćemo pružiti pomoć za sređivanje stropa koji je pao u bolnici. Eto, otkrit ću vam da imamo zainteresirane za gradnju parkinga i garaža oko bolnice', otkrio je Baldasar novinarima.

Najavio je i sređivanje puta iza nove bolnice gdje će bez obzira na stanje gradske blagajne okončati sve nesuglasice, te se konačno splitska bolnica rasteretiti prometne gužve.

Na upit novinara koliko je potrošeno na križ na Marjanu odgovorio je da je iz gradskog proračuna za njega uplaćeno oko 364 tisuće kuna, dok donacije premašuju pola milijuna kuna. Križ na Marjanu skoro je u potpunosti gotov jer su sada u tijeku tek manji kamenoklesarski radovi. Sljedeći tjedan će se obaviti tehnički pregled, a potom će se zatražiti uporabna dozvola.

Od najavljene sistematizacije u gradskoj upravi ne očekuje otpuštanje ljudi već smanjenje plaća, a prosječna iznosi 5200 kuna neto. Gradonačelnik je novinarima otkrio i kako dnevno prima puno pisama među kojima i prijetnje, no to ne shvaća ozbiljno niti je tako nešto prijavio policiji.

Zbog toga što organizatori nisu gradu uplatili garanciju od pola milijuna kuna, te najam prostora od 70.000 kuna upitna je manifestacija Discoteque Riva koja bi se trebala održati 8. i 9. kolovoza. 'Ukoliko u sljedećih nekoliko dana novac ne bude uplaćen, ugovor će se raskinuti', rekao je bio Baldasar.

'U prvih šest mjeseci ove godine smo zabilježili 250.000 noćenja i 100.000 turista što je za dvadeset posto više nego lani', rekao je gradonačelnik Baldasar.

Gradonačelnik je kazao kako nema ničega novog u vezi s prodajom HNK Hajduk, te da taj klub dijeli sudbinu cijelog grada. 'Na jučerašnji dan prihodi kluba su iznosili oko 375 tisuća kuna, a rashodi 367 milijuna kuna. Dio komunalnih prihoda je uplaćen, a dugovi Hajduka iznose oko 80 milijuna kuna', rekao je Baldasar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene