Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i njegov protukandidat na proteklim izborima Vjekoslav Ivanišević (HDZ) jutros su Splitu dogovorili kako će Ivanišević kao član stručnog tima biti izravno uključen u projekt Istočna obala.


Nakon razgovora uz kavu na splitskoj Rivi, obojica su izjavili kako nije riječ o 'velikoj suradnji' između SDP- a i HDZ- a, već o suradnji u Gradskom vijeću oko programa za razvoj Splita.

"Možda se u tom dijelu može reći da je prvi put uspostavljena suradnja, ali naravno da postoje stvari oko kojih se nećemo složiti", kazao je gradonačelnik Baldasar.

Vezani članci Natpis zabrane za SDP Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani" Gari Cappelli - 2 HDZ-ov Gari Cappelli napada utvrdu Zlatka Komadine: Aktualni SDP-ov župan nikada nije morao u drugi krug

>> FOTO Kava SUPARNIKA na splitskoj rivi

Na novinarski upit kako će na novu suradnju u Splitu reagirati vrh HDZ-a, Vjekoslav Ivanišević istaknuo je da predsjednik stranke Tomislav Karamarko neće imati ništa protiv jer pripada demokršćanskoj opciji, što znači da na sve ljude gleda kao na 'svoju braću i sestre'.

Dodao je kako je Splićanin i da ga zbog toga najviše zanima Split, a o novom gradonačelniku Ivi Baldasaru je rekao da je "preženca od čovika".

>> Ivo Baldasar u Dnevniku Nove TV: Što su mi prioriteti? Praktički sve!

Novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar novinarima je također potvrdio da će ove subote sudjelovati na splitskoj Gay paradi, te je pozvao i ostale građane da im se pridruže.

"Ja uvažavam mišljenje i onih koji se protive ovoj paradi. Dopuštam da okrenu leđa ili zvižde, ali ne i da bacaju kamenje po sudionicima parade", kazao je Baldasar.

>> Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar: Otvorit ću Gay centar u Splitu, a na posao dolaziti i vikendom ako treba

U subotnju Gay paradu neće Vjekoslav Ivanišević, rekavši da se nada kako će sve proći bez obostranih provokacija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013