Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donosimo snimke obnovljenih prostorija Ustavnog suda.


Na potpuno preuređenje prostorija Ustavnog suda utrošeno je 41,9 milijuna kuna, što je 3,7 milijuna manje nego što je bilo izdvojeno za tu investiciju. Obnovljeno je ukupno 3.340 kvadratnih metara, od kojih 2.890 koristi sud, a 740 kvadratnih metara koriste Sabor i Vlada. Radi se, naime, o dvije spojene zgrade. Sama obnova trajala je 900 dana, a planiranje je počelo prije pet godina.

Vezani članci Ivan Zvonimir Čičak Hrvatski helsinški odbor hvali rad Ustavnog suda: "Djelovali su promptno, a sjednica s novinarima bila bi javni spektakl" Odvjetnica Lidija Horvat i Andrija Jarak Odvjetnica o odluci Ustavnog suda: "Stožer je ovom odlukom apsolutno dobio legitimitet"

Obnova Suda, koja je svojevremeno u javnosti dočekana 'na nož' zbog desetaka milijuna kuna koji su izdvojen i za njezinu izgradnju, trajala je 900 dana, a planiranje je počelo prije pet godina. Najviše kritika tada je upućeno na informacije o iznimno visokom iznosu koji će biti potrošen na namještaj. No, od ukupnog iznosa, na namještaj je na kraju potrošeno 3,37 milijuna kuna, a tehnička oprema potrebna za rad koštala je 1,5 milijuna kuna.

Sud je dobio i sadržaje koje prije nije imao. Tu je velika dvorana za sjednice s posebnim dijelom za publiku, a tu je i multimedijalna dvorana.

Na Sudu radi 100-tinjak osoba razmještenih u prostorije veličine i opremljenosti koje odgovaraju opisu posla. Svi savjetnici imaju svoje sobe od oko 11 kvadratnih metara, dok suci uz nešto veće urede imaju i posebnu sobu za tajnicu, dok se u sklopu većih prostorija rezerviranih za predsjednicu Suda nalazi i posebna soba za goste.

Kako izgleda obnovljeni Ustavni sud pogledajte u priloženom videu!