U saborsku proceduru jučer je pušten oporbeni zathjev opozivom potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Galerija


Milorad Pupovac dosad se nije izričito izjasnio hoće li glasati za opoziv Dalić, a ni danas nije bio raspoložen za izjave o toj temi.

Vezani članci Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac o napadu u Vukovaru: "Želi se uništiti započetu i stvaranu politiku pomirenja" Milorad Pupovac gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pupovac o skupini Borg: "Ta se grupacija nazvala imenom izmišljenih vanzemaljca. To je ružna, gadna i opaka metafora"

"Ja razmišljam što se događa s Agrokorom i kako se provodi proces postizanja nagodbe", kazao je Pupovac.

Na novinarski upit zašto nakon mjesec dana još nije donio odluku, Pupovac je odgovorio:

"Ne sjedimo skrštenih nogu i ne gledamo sebi u pupak".

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u Saboru je još jednom ponovio kako smatra da nema razloga za incijativom za njezinim opozivom.

"Inicijativa je bizarna. Ona je trebala kao ministrica gospodarstva dati suglanost na izbor glavnog savjetnika za resturkturiranje Agrokora, ali sve dalje od toga, s kojim je on podizvođačima potpisivao ugovor, to je mogla, ali nije bila dužna znati", kazao je Bačić.

Upitan misli li da će Pupovac podržati Dalić, Bačić je odgovorio:

"Nikada nisam stekao dojam da Pupovac neće podržati Dalić, često razgovaram s njim. Siguran sam da će Pupovac i njegova stranka podržati Dalić", kazao je Bačić.