Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uoči saborske sjednice

Bačić: ''Nema nikakvih problema vezanih za Brkićev rad u Saboru''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Branko Bačić rekao je u srijedu kako ne vidi nikakve probleme vezane za parlamentarni rad potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, ponovivši stav Predsjedništva stranke da u slučaju kaznene prijave koja je podignuta protiv njega institucije trebaju neovisno i stručno raditi svoj posao.

"Što se tiče rada Brkića u Saboru, tu apsolutno nema nikakvog problema", rekao je Branko Bačić novinarima nakon sjednice HDZ-ova Kluba. To što Brkić nije nazočio jutrošnjoj sjednici kluba pravda njegovim obvezama.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore? Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Najavio let Rafalea Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš"

Upitan je li Brkić teret stranci, rekao je da je jučer održana sjednica užeg Predsjedništva HDZ-a nakon koje je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao kako je Brkić "iznio svoju stranu" te je stav Predsjedništva da institucije koje su za to zadužene potpuno neovisno i stručno rade svoj posao.

"Što se toga tiče, nemam što dodati", istaknuo je Bačić.

Novinare je zanimalo i vjeruje li Brkiću, kojega je policija, nakon što ga je ispitala u svojstvu osumnjičenika, kazneno prijavila zbog kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba, odnosno da je presretao poštu svoje bivše supruge koristeći usluge bivšeg MUP-ova informatičara Franje Varge, optuženoga u aferi SMS i također kazneno prijavljenog u ovom slučaju.

Pričekajmo završetak istrage pa ću onda o tome reći svoj stav

Bačić je odgovorio kako tu nije riječ o tome vjeruje li se nekome ili ne, već je potrebno imati sve informacije kako bi onda mogao o bilo čemu, pa i o tome donijeti svoj sud.

Stoga je pozvao da se pričeka završetak istražnih radnji u tom slučaju, pa će onda o tome reći svoj stav.

Upitan očekuje li da će oporba na saborskom aktualnom prijepodnevu potezati pitanja vezana za Brkića, odgovorio je kako očekuje da će premijer Plenković o toj temi reći ono što je i jučer rekao nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

"Vidimo da su to ustvari pucnjevi u prazno od strane oporbe i da nakon svih tih aktualnih prijepodneva Vlada i premijer izađu još jači", rekao je Bačić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene