Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema dogovora

Liječnici kreću u prikupljanje kolektivnih otkaza!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni danas nisu završili pregovori sindikata i ministarstva zdravlja.

Zbog toga, liječnici već sutra kreću u prikupljanje kolektivnih otkaza. Skupljat će ih nekoliko dana i potom dostaviti poslodavcu, odnosno ravnateljima bolnicama.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Ministar je siguran Beroš se oglasio o štrajku liječnika: "Jesu li za specijalistu mala primanja od 3500 eura?" Ilustracija Novi problemi za građane Liječnici počeli pripreme za štrajk: "Beroš namjerno miješa kruške i jabuke''

'Kad skupimo najmanje 1.500 otkaza, nećemo ih uručiti isti tren, nego ćemo dati još jednu priliku ministru da se izjasni. Ako kaže da ga to ne interesira, kao što imamo dojam do sada da ga uopće ne interesira završetak štrajka, onda ćemo zajedno uključiti sve te otkaze', rekao je dr. Božo Bota iz KBC-a Split.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić i prije nastavka pregovora rekao je da 'ukoliko se danas ne dogovore, liječnici sutra kreću s pripremama kuvertiranja kolektivnih otkaza'.

'Nadamo se da ćemo se danas ipak dogovoriti. Ako se odgovorimo u roku od 48 sati sazvat ću Skupštinu HLS-a na kojoj ću predočiti prijedlog novog Kolektivnog ugovora, te kako bi ga liječnici potpisali. Sve dok se ugovor ne potpiše, štrajk traje', rekao je Babić.

>>Liječnici i dalje u štrajku: Nema dogovora!

Dodao je da odvjetnici pripremaju i materijal za povlačenje suglasnosti za rad bolničkih liječnika preko 48 sati tjedno te poručio da njegov sindikat, koji štrajka već 55. dan, neće odustati od ispunjenja zahtjeva.

Upitan za komentar najava u medijima da će štrajkačima plaća za listopad biti umanjena za po jedan sat dnevno, ponovno je ustvrdio kako u ovom trenutku ne postoji za to mogućnost jer na početku štrajka u bolnicama nisu napravljene potrebne predradnje.

'Ako bude protupravnih radnji, zatražit ćemo zaštitu na sudu', zaprijetio je Babić.

Podsjetimo, liječnici su u štrajku već 55. dan, a dosadašnji pregovori nisu bili uspješni u smislu potpisivanja novih Kolektivnih ugovora. Ministar zdravlja Rajko Ostojić na prošlotjednoj sjednici Vlade zatražio je da se razmjerno umanjenje plaće zdravstvenim radnicima koji su u mjesecu listopadu 2013. godine sudjelovali u štrajku zdravstvenih radnika. Premijer Zoran Milanović tada je liječnike nazvao zabušantima. (Hina/A.P.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene