Obavijesti Video Pretražite Navigacija
48. dan štrajka

Štrajk liječnika: 'Ako u roku tjedan dana ne završe pregovori, kuvertiramo otkaze'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završila je još jedna runda pregovora između sindikata i ministra zdravlja Rajke Ostojića, ponovno bez dogovora.

Još jedna runda pregovora između sindikata i ministra zdravlja Rajke Ostojića je završila, no ni danas, 48. dana štrajka, dogovor nije postignut.

>>
Posljedice štrajka liječnika sve veće: 'Pacijenti, strpite se još malo'

Predsjednik Sinidikata liječnika Ivica Babić je novinarima kazao da je 'kamen spoticanja' predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Abveršek te da zbog nje nije postignut dogovor. 'Imam osjećaj kako Ministar i njegova pregovaračka ekipa žele riješiti taj problem i privesti pregovore kraju', kazao je Babić. Što dalje, odlučit će, kako je kazao, na glavnoj skupštini sindikata koja će se održati danas u 12:00 sati.

Abveršek je pak kazala da Babić iznosi krive podatke kada govori da bi novim kolektivnim ugovorom liječnici trebali dobiti 70 milijuna kuna neto godišnje. Kaže kako je on tražio za 5.700 liječnika 260 milijuna kuna neto godišnje te je postavila pitanje što je s ostalim zdravstvenim djelatnicima, a ukupno ih je 72.000.

'Danas se nismo uspjeli dogovoriti. On stoji na svojim pozicijama, a Samostalni sindikat stoji na pozicijama svih radnika koji bi trebali biti plaćeni na isti način što se tiče prekovremenih sati', kazala je Abveršek.

Ministar Ostojić novinarima nije htio otkriti koliko je novaca ponuđeno za dežurstva, pripravnosti i prekovremene sate, ali je kazao da neće biti 'dilanja ispod stola' te dodao da očekuje da će dogovor biti postignut sutra ili prekosutra.

Pročitajte i ovo Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Vili Beroš Ministar je siguran Beroš se oglasio o štrajku liječnika: "Jesu li za specijalistu mala primanja od 3500 eura?"

Ako u roku tjedan dana ne završe pregovori, kuvertiraju otkaze i povlače suglasnosti za rad dulji od 48 sati, poručili su liječnici nakon današnje runde pregovora.

Nova runda pregovora najavljena je za sutra u 10:00 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene