Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati i ministarstvo

Nastavljaju se pregovori o kolektivnom ugovoru za zdravstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu zdravlja nastavljaju se pregovori sa sindikatima o novom kolektivnom ugovoru.

Štrajk liječnika ulazi u 36. dan, a prekid ovisi o dogovoru ministarstva i triju sindikata koji još nije postignut. Prije dva dana za pregovaračkim stolom razgovaralo se o ključnim pitanjima - svim oblicima prekovremenoga rada i dodacima na radne uvjete.

Pročitajte i ovo Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Do kada štrajk?! Četvrti dan ŠTRAJKA: Ministar i sindikati ponovno sjedaju za stol

Čelnici liječničkog i sestrinskog sindikata Ivica Babić i Anica Prašnjak nisu mogli procijeniti hoće li do kraja tjedna napokon pasti potpisi na KU.

>> Babić: 'Tko god ima iluziju da će kupujući vrijeme oslabiti štrajk, vara se!'

'Svakako da je to najbolnija točka, jer traži najveći dio materijalnih sredstava u našim zahtjevima Ministarstvu. Tako da je tu sigurno jedan od većih problema, a hoće li to uskoro biti gotovo, to moramo vidjeti', rekla je Prašnjak.

'Imam osjećaj kako se približavamo zajedničkom rješenju. Međutim, sve dok to ne bude precizno zapisano i naravno, na kraju potpisano, sve je to relativno', kazao je Babić.

Novi krug pregovora najavljen je za 11 sati. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene