Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova optužnica

Atentatori na Ivu Pukanića željeli ubiti Hrvoja i Novicu Petrača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužnica protiv šestorice navodnih atentatora na Ivu Pukanića izmjenjena je od strane USKOK-a te se u njoj navodi kako su moguće žrtve zločinačke skupine bili Hrvoje i Novica Petrač.

Izmjenom optužnice napokon je razriješen misterij 'dvaju nepoznatih osoba s područja Zagreba' koje su atentatori htjeli ubiti, kako je stajalo u prvoj optužnici podignutoj prije nešto manje od godinu dana.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Optužnica je izmijenjena i u vezi navodnog neposrednog izvršitelja atentata Željka Milovanovića koji je sada optužen da je daljinskim upravljačem aktivirao eksplozivnu napravu koja je ubila Pukanića i njegova suradnika Niku Franjića u dvorištu zgrade Pukanićeva tjednika Nacional. Bez obzira na ove promjene najvažnije kvalifikacija optužnice ostala je nepromijenjena. Pripadnici zločinačke skupine i dalje se terete da su ubojstvo Pukanića organizirali kako bi Pukanića onemogućili da 'u tiskanim i elektronskim medijima u Hrvatskoj i susjednim zemljama iznosi novinarska saznanja o djelovanju više kriminalnih grupa na tim prostorima i njihovoj povezanosti'.

O izmjenama optužnice sud i obrana šestorice optuženika trebali bi se očitovati na idućem ročištu u ponedjeljak dok je na današnjoj raspravi obranu završio šestooptuženi Slobodan Đurović kojeg se tereti da je bio veza neposrednih izvršitelja atentata i Sretena Jocića koji je za Pukanićevo ubojstvo platio 1,5 milijuna eura. Jociću se, zajedno s Milovanovićem i Zoranom Kuzmanovićem za isti zločin sudi u Beogradu, dok su na zagrebačkoj optuženičkoj klupi uz Đurovića navodni članovi zločinačke skupine Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani i Bojan Gudurić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene