Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Same pohvale

Temelj buduće šire zdravstvene suradnje? U Zagreb stigli - arapski pedijatri

Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Grupa od 60 arapskih pedijatara došla je u Zagreb učiti od svojih hrvatskih kolega. Nakon prvog susreta rekli su da su zadovoljni viđenim, a hrvatski liječnici zadovoljni su mogućnošću da svoja znanja prenesu kolegama.

Arapski pedijatri došli stigli su na zagrebačko Rebro i kažu da su zadovoljni onim što su vidjeli.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje"

"Unatoč tome što ste mala zemlja i nemate pretjerano jaku ekonomiju, zdravstvene usluge koje vi nudite su impresivne", rekao je Mahmud Baquir, pedijatar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Doista ste odlični. Ako usporedim s našom klinikom, gotovo smo isti po pitanjima prostora i opreme", rekla je Leyla al Mheiri, neonatologinja iz Dubaija.

Uz pohvale, bilo je i ponekih prijedloga.

"Doista sam impresioniran onim čime raspolažete. Nadam se jedino da ćete u budućnosti imati rodilište unutar same bolnice, tako da imate još bolju zdravstvenu skrb novorođene djece", rekao je Mahmud el Halik, predstojnik klinike za pedijatriju i neonatologiju u Dubaiju.

Ovaj posjet mogao bi biti temelj na kojem bi se mogla izgraditi buduća suradnja.

"Ja se nadam da ovo predstavlja prvi korak u gradnji mosta naše buduće suradnje. Razina nekih najrazvijenih arapskih bolnica je jednaka našoj i tu postoje mogućnosti za profesionalnu suradnju", rekao je Jurica Vuković, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Suradnja bi se mogla proširiti i na obrazovni sustav.

"Jedina prepreka nam je jezik, ali mislim da možemo razmjenjivati iskustva. Moramo izgraditi odnos između naših sveučilišta, što bi itekako olakšalo cijelu stvar", rekao je Jospeh Hadad, predsjednik Udruženja arapskih pedijatara.

Arapski pedijatri su više nego zadovoljni prvim posjetom Zagrebu. Razmjena iskustava i edukacija bitni su svima, što bi itekako moglo dovesti do nove hrvatsko-arapske zdravstvene suradnje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene