Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijepo slušao nadređene

Apsurd: Zatvorska kazna jer je slušao nadređene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo sad jednog apsurda! Ravnatelj Nacionalnog parka Risnjak dobio je zatvorsku kaznu samo zato što je slijepo slušao svoje nadređene iz Ministarstva.

Zbog gradnje unutar Parka pravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od godinu dana. Sve je počelo kada je prema projektu Svjetske banke u NP Risnjak trebalo biti obnovljeno sklonište za planinare. 'Obaveza NP Risnjak, odnosno javne ustanove bila je jedino u tome da sredimo temelje, postojeće temelje na objektu koji je srušen u II. svjetskom Ratu', rekao nam je Ivan Malnar, ravnatelj NP Risnjak.

Pročitajte i ovo Siniša Begović, ravnatelj OŠ Miloš Đujić Nema nastave FOTO Ravnatelj osnovne škole poslao priopćenje o grijanju pa postao hit na internetu Slika nije dostupna Po izboru Budget Travela Plitvički slapovi najljepši na svijetu

Na tome području, kaže, prostornim je planom to dozvoljeno, tim više što je riječ samo o obnovi nekadašnjeg objekta. 'Mi smo ušli u taj projekt, no međutim kompletnu proceduru oko toga išlo je preko Ministarstva kulture', pojasnio je ravnatelj Parka. Umjesto ruševine, planinari sada na gorskoj livadi Lazac imaju obnovljeno, i čini se itekako potrebno sklonište.

'Oni' ga žele maknuti

'Po našoj ocjeni, na jednoj točki koja je spoj između Snježnika i Risnjaka je takav objekt bio potreban', istaknuo je Marijan Kanjer iz GSS Delnice. No obnova planinarskog skloništa, nekako je ipak epilog dobila na sudu. Ravnatelja se teretilo, i osudilo da je počinio kazneno djelo protiv okoliša. Tijekom gradnje bilo je doduše problema s kašnjenjem potrebne dokumentacije, no objekt sada ima sve dozvole, a ravnatelj pak ima pravomoćnu presudu.

'Očito im smetam jer netko reflektira od njih na moje mjesto', smatra Malnar. Tko su to oni, nije želio precizirati. Na presudu se nije žalio. 'Ja sam spreman sve podnijeti, jer mislim da sam napravio dobro djelo', zaključio je Malnar. Planinarima će od sad biti lakše i ljepše, to mu je kaže, jedino važno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene