I dok jedni APN-ove stanove dobivaju olako, drugi na te iste stambene kvadrate čekaju godinama. Ni nakon pet godina stanovi u Biogradu nisu izgrađeni, a posljednja tvrtka koja je radove izvodila otišla je u stečaj. 29 mladih obitelji u strahu je da će, zbog nemara države, ostati i bez stanova i bez novca.

Galerija Građani čekaju stanove - 2 Građani čekaju stanove - 1 Stanovi APN-a +2 Građani čekaju stanove - 1

Umjesto pod vlastitim krovom peteročlana obitelj iz Biograda na Moru živi kod punca u 27 kvadrata. Svoje stambene kvadrate čeka 29 mladih obitelji iz Biograda.

Vezani članci Novi krug APN stanova - 3 Kreće novi krug poticaja za kupnju stana: "Bez toga bi bilo teško jer se očekuje nenormalan porast cijena'' Stanovi / Ilustracija Koliko još mogu rasti cijene stanova? Vrlo brzo kreće novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite

"Stojimo sad ispred gdje stana nema, ključeva nema, niti imamo rok kad će biti završena gradnja", kaže Anita Rogić.

Svakodnevno prolaze kraj gradilišta bez bagera, i lokacije na kojoj su prije pet godina odlučili graditi život.

"Radovi su stali u šestom, sedmom mjesecu, a nas do prije 15 dana nitko nije obavijestio“, kaže Božidar Jurić.

No zato im, kažu, redovito stižu opomene iz banke zaborave li platiti ratu stambenog kredita.

"Meni i mom mužu nad glavom visi trenutno 2000 kuna podstanarstva i 1700 kuna kredita", govori Anita Rogić. No umjesto ključeva stana u rukama drže pismo APN-a koji od njih traži da se izjasne odustaju li ili ne od kupnje stana bez davanja datuma useljenja.

Raspisan je još jedan natječaj:

"(...) te je 7. veljače 2020. godine objavljen ponovljeni postupak javne nabave. Po provedenom postupku javne nabave, u slučaju odabira ponuditelja, sklopit će se Ugovor o građenju s novim izvođačem. (...)", piše u odgovoru Ministarstva graditeljstva.

I tu priču ovi su ljudi čuli više puta. Izvođača koji bi dovršio ovu gradnju za 8,8 milijuna kuna jednostavno nema. Ruku pomoći državi je dao i Grad Biograd.

Na pozive i poruke gradonačelnik Ivan Knez danas nije odgovarao. No doznajemo da je Grad, kako bi se podigla vrijednost investicije i kako bi se privukli izvođači radova, u projekt uložio dva i pol milijuna kuna. Zauzvrat bi dobili šest stanova.

No kako sada stvari stoje, nitko ne vjeruje da će, ovim tempom, radovi ikada biti završeni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju