Anto Đapić krenuo je s predizbornom kampanjom iz Vukovara gdje je ususret izborima predstavio prvi dio svog programa.

Galerija


Kandidat za mjesto predsjednika Hrvatske istaknuo je kako se ne može govoriti o pijetetu prema Vukovaru ako u isto vrijeme postoje pojavnosti u društvu koje ruše poštovanje prema gradu heroju, a samim time i prema Domovinskom ratu.

Vezani članci Anto Đapić najavio predsjedničku kandidaturu (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) - 3 Đapić pozvao protukandidate da ne izbjegavaju debate: "Time ponižavate biračko tijelo" Predsjednički kandidat Anto Đapić Anto Đapić - predstavljanje predsjedničkih kandidata

"Inzistiram na zakonskim nacionalnim rješenjima koji iskorjenjuju srpsku politiku i ideju iz Hrvatske, a time i iz Vukovara" oštro je poručio Đapić.

"Nije vukovarski nego hrvatski problem ćirilice u Vukovaru. Naglašavam nije vukovarski nego hrvatski problem" bio je jasan u svome obraćanju.

Đapić je na kraju govora rekao i kako nije vukovarski problem postojanje srpskih škola u Vukovaru već kako je to sve hrvatski nacionalni problem prvog reda jer kako tvrdi "ne samo u Vukovaru, nego ni u Hrvatskoj ne smije biti ništa srpsko u pročetničkom smislu".