Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raščišćavanje odnosa

Đapić: Provedba lustracije jedan od glavnih ciljeva Domovinske koalicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (Desno) Anto Đapić izjavio je u utorak u Osijeku kako je jedna od glavnih programskih odrednica Domovinske koalicije, u kojoj sudjeluje njegova stranka, provedba lustracije.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O mjerama programa Domovinska koalicija predstavila Program oporavka poljoprivrede i ruralnog kraja Slika nije dostupna Potreban preporod pravosuđa Domovinska koalicija: Agromafija i uvoznički lobi uništili hrvatsku poljoprivredu

Na predstavljanju liste za 4. izbornu jedinicu Anto Đapić je kazao kako 'bez raščišćavanja odnosa u prošlosti, ne možemo ići ka gospodarskom, socijalnom i duhovnom oporavku'.

Ustvrdio je kako Domovinska koalicija u 4. izbornoj jedinici ima velike ambicije te očekuje 'više od jednog saborskog zastupnika'.

Polaganjem vijenaca kod kapelice Kraljice mira, na lijevoj obali Drave, članovi koalicije obilježili su dan sjećanja na žrtve komunističkog terora, a Đapić je kazao kako su to učinili ovdje, jer u gradu nema prigodnog mjesta za odavanje počasti tim žrtvama, pa su vijenac položili na mjestu gdje odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, ocijenivši kako su to praktično iste hrvatske žrtve za slobodu i neovisnost.

Zamoljen da komentira posljednja događanja u odnosima sa Srbijom Đapić je ponovio kako je zgrožen hrvatskom vanjskom politikom prema tom pitanju koja, osim poneke izjave tehničkog ministra Mire Kovača, 'ne postoji' te nereagiranjem predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na provokacije srbijanske politike, koje su se dogodile posljednjih tjedana.

Ocijenio je kako su odnosi sa Srbijom došli do točke kada Hrvatska treba povući svog veleposlanika iz Beograda, uputiti notu srbijanskoj veleposlanici u Hrvatskoj te 'najozbiljnije razmisliti o prekidu diplomatskih odnosa, dok Srbija ne prestane s verbalnom agresijom na našu državu i naš narod'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene