Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BOCKANJA DVA BRDA

Sanader odgovorio na novu prozivku s Pantovčaka: ''Umjesto da se pravi nevješt neka Milanović skine oznake tajnosti sa svojih putovanja''

Ante Sanader
Ante Sanader Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je iz Ureda predsjednika stigla provokacija na račun predstojnika Ureda premijera Andreja Plenovića, na branik je stao politički tajnik HDZ-a Ante Sanader.

Politički tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Ante Sanader kritizirao je glasnogovornika predsjednika Republike Zorana Milanovića Nikolu Jelića zbog odgovora koji je poslao javnosti u subotu, a usput se okrznuo i o medije.

"Bahati i nekulturni Milanovićev glasnogovornik izbjegao je odgovoriti medijima na pitanje gdje mu se šef nalazi tj. odmara. Pa gdje je odjednom nestalo #samoodgovoritenapitanje? Umjesto da se pravi nevješt, i to loše, neka Milanović skine oznake tajnosti sa svojih putovanja vojnim helikopterima i brodovima'', poručio je HDZ-ov Sanader u objavi na Facebooku i zaključio: ''Dok drugi podmeću, Vlada i HDZ nastavljaju raditi na dobrobit hrvatskih građana i Hrvatske".

Objava HDZ-ovca Sanadera dolazi dan nakon odgovora koji je s Pantovčaka na pitanje o tome gdje je Milanović, a koji je bio viđen na skijanju u Italiji pa je javnost trebala dobiti odgovore oko troškova puta, poslao njegov glasnogovornik.

Između ostalog, u Jelićevu odgovoru se navodi: "Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru i usput posjetio Tarvisio kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu. Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori".

Podsjetimo, jedna od posebno živih afera ovih dana o kojima pišu mediji jest prebivalište koje je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Zvonimir Frka-Petešić prijavio u obiteljskoj kući svog oca u Salima na Dugom otoku te o stanu u državnom vlasništvu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, kojim se koristi kao državni dužnosnik.

Plenković je na upite novinara proteklih dana višekratno ponovio da Frka-Petešić ima pravo na korištenje stana kao i svi drugi dužnosnici, a pitanja i pisanja medija o tome ne smatra legitimnom temom te ne želi o tome uopće više razgovarati. Baš kao što ni Milanović odbacuje pitanja novinara o svojim putovanjima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović PODBADANJA S PANTOVČAKA Gdje je Milanović? ''Predsjednik će se prijaviti u Kranjsku Goru da dobije državni stan''
Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Oglasili se iz Ureda predsjednika Novi napad s Pantovčaka: "Lažljivi i nesposobni ministar... Perverzno tumačenje Zakona o tajnosti..."

Inače, #samoodgovoritenapitanje, a što sada nastoji iskoristiti Sanader prozivajući usput i medije, a ne samo Milanovićeva glasnogovornika, doduše, inače i bivšega novinara, nastalo je upravo u redovima aktualnih novinara i novinarki. 

Naime, zbog učestalog vrijeđanja novinarki i novinara, koje prakticiraju političari i političarke zbjegavajući odgovore na novinarska pitanja, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) pokrenuli su još 2019. zajedničku kampanju pod nazivom "Samo odgovorite na pitanje" uz poruku: ''Naš je posao postavljati pitanja, a predstavnika vlasti da na njih odgovaraju, a da nas pritom ne vrijeđaju i ponižavaju''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene