Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednja meta napada hakera je bilo Ministarstvo vanjskih poslova a sve policije svijeta su i dalje nemoćne pred ovom skupinom.


Uz poruku 'Stop Cenzuri' ispisanu na engleskom jeziku skupina Anonymous srušila je internetsku stranicu Ministarstva vanjskih poslova. Problem još nije otklonjen.

Vezani članci Slika nije dostupna SAD strahuje od 'opasnih' cybernapada Anonymousa na infrastrukturu Slika nije dostupna Hakirana stranica MVEP-a, tko je slijedeći na popisu Anonymousa?

'Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije nadležno tijelo za prihvaćanje ACTA-e i također podsjećam da s hrvatske strane, od strane hrvatske Vlade, nisu do sada pokrenuti nikakvi postupci za njezino usvajanje', kazao je u telefonskom razgovoru glasnogovornik ministarstva Berislav Živković.

>> Doznajte koje su to sporne odredbe zloglasne ACTA-e!

Četvrti je ovo napad skupine na hrvatske institucije. Rušili su stranice predsjednika RH, ZAMP-a i instituta hrvatske glazbe. Iako nijedan napad nije prijavljen policija je pokrenula istrage po službenoj dužnosti.

'Takvi incidenti, odnosno kaznena djela, su vrlo osjetljive prirode i teško je doći do počinitelja takvih kaznenih djela', kazala je glavna policijska inspektorica Kristina Posavec.

Koliko je teško pokazuje primjer nemoći američkog FBI-a i londonske policije. Uloge su očito zamijenjene.

'Oni su njih prisluškivali, oni su njih pratili, oni su ih potpuno posramili. I usprkos tome, ne mogu ih naći, ne mogu ih uhvatiti bez obzira na svu infrastrukturu', kazao je IT stručnjak Hrvoje Jurman.

Jedino ime poznato vlastima je ono odmetnutog člana skupine, a njegove su podatke javnosti dali - sami Anonymousi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju