Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gošća Dnevnika Nove TV

Anka Mrak Taritaš: "Svaki put kad je HDZ imao probleme s koalicijskim partnerom, najavljivali su izbore. To je vježbanje mišića"

Ivana Brkić Tomljenović razgovara s predsjednicom Glasa Ankom Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ivana Brkić Tomljenović razgovara s predsjednicom Glasa Ankom Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivana Brkić Tomljenović razgovara s predsjednicom Glasa Ankom Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ivana Brkić Tomljenović razgovara s predsjednicom Glasa Ankom Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gost u Dnevniku Nove TV predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) Gost u Dnevniku Nove TV predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivana Brkić Tomljenović razgovara s predsjednicom Glasa Ankom Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Anka Mrak Taritaš bila je gošća Dnevnika Nove TV.

Milorad Pupovac za situaciju u Vukovaru optužuje vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, dok je policija priopćila kako se radi o navijačkom sukobu. Tko je za to odgovoran?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Igra se proračunom'' Mrak-Taritaš optužila Bandića da je zadužio građane: ''Njegova zaduženja otplaćivat će naša djeca i unuci'' Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) SLUŽBENO POTVRĐENO GLAS podržao Milanovića, on poručio: "Moramo biti zajedno jer Hrvatska je u kandžama HDZ-a"

Moramo znati da je Vukovar grad koji je puno propatio i grad koji je zapušten i zaboravljen. Djeca se tamo koriste u sitne političke svrhe, bez obzira jesu li hrvatske ili srpske nacionalnosti. To rade sve strane. Ta djeca, nakon toga neće imati perspektivu i to je nešto što nas mora zabrinuti. Ta djeca nemaju perspektivu. O toj djeci se govori u jednom drugom kontekstu. To nije dobro. Tome treba doći kraj.

Trebaju li djeca biti u odvojenim školama, vrtićima?

Ja mislim da suživota treba biti, ali na tome trebaju poraditi svi.

Na koji način?

Djeca trebaju sjediti i učiti zajedno. Jedino kroz dijalog možete nešto napraviti. Ako stavite zid između, onda ga je teško preskočiti. Naša Vlada se dosta trudila, možda se nešto nije napravilo dovoljno i kada nešto propustite onda možete žaliti. Neke stvari koje je tadašnja Vlada propustila, ja danas žalim.

Hoćemo li na prijevremene parlamentarne izbore?

Meni se čini da prijevremenih parlamentarnih izbora neće biti. Gospodin Jandroković i HDZ šalju poruku Bandiću i hoće ga disciplinirati, kako bi mu rekli da sve te projekte ne može iskrcati u krilo države. Svaki put kada je HDZ imao probleme sa koalicijskim partnerom onda je najavljivao izbore. Mi u Glasu nemamo problem sa prijevremenim izborima, mi smo za njih spremni, ali ovo je malo vježbanje mišića.

Jesu li Bandićevi prebjezi postali uteg za Vladu?

Kada je Bandić skupljao prebjege ili preletače nije to radio samo zato što mu se radilo. On je već tada slao poruke. Bilo je mnogo nagađanja. No, sada nam je jasno što je želio. Želio je projekte koje godinama nije realizirao. Tu ima niz projekata, radi se o projektima koje je Bandić godinama spominjao u svojim predizbornim kampanjama. Ti projekti čak nisu u fazi da ih možete realizirati. Ali ovdje kreće ucjena od gospodina Bandića, onda Jandroković šalje poruku kako bi ga disciplinirao i onda mi to svi gledamo.

HDZ nema veliki koalicijski potencijal, dok SDP ne stoji baš najbolje...

Treba sve te ankete isčitati, ne pristupiti im olako, no treba napraviti dobre kampanje, uvijek ima iznenađenja i nema razloga da Amsterdamska koalicija ne bude iznenađenje. Europski izbori su nam prvi test, potpisali smo koaliciju za te izbore sa željom da dalje dogovaramo zajedničkog kandidata za predsjedničke izbore.

Što je s HSS-om i njihovim potpisom da na izbore izađu s SDP-om?

Vidjet ćemo kada će biti parlamentarni izbori, a ne ucjenjujemo nikoga i nećemo im reći ili mi ili oni. Nemamo fige u džepu.

Idemo malo do Sabora. Očekuje te li da šake počnu letjeti?

Dosta ružna slika prvoga dana Sabora. Gospodin Grmoja je napravio korak previše, iako je HDZ godinama optuživao svoje političke protivnike za veleizdaju. Premijer je osramotio funkciju premijera i Hrvatski Sabor. Premijer jedne zemlje se tako ne ponaša. Ne ponaša se kao razbijač.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene