Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Enigma iz zraka

Plenković sa Zelenskim u Kijevu razgovarao o padu drona u Zagrebu, evo što tvrde Ukrajinci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje je enigma čiji je dron koji je pao u Zagrebu prije gotovo dva mjeseca. Premijer Andrej Plenković je o tome razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim tijekom svog nedavnog posjeta Kijevu.

Nakon gotovo dva mjeseca i dalje se ne zna čiji je dron koji je pao u Zagrebu. Premijer Andrej Plenković o tome je razgovarao u Kijevu na sastanku s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Kazao je da se očekuje pisano izvješće ukrajinske strane o padu drona u Zagrebu. "Oni kao i do sada kažu da ga nisu lansirale ukrajinske snage", istaknuo je premijer u ponedjeljak nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Pročitajte i ovo Rade Stojadinović, stalni sudski vještak za oružje i balistiku Konfuzna situacija Vještak za oružje i balistiku o istrazi pada drona: "Fantomskog eksploziva čas ima, čas nema. To su bedastoće. Ja to ne bih potpisao"

Podsjetimo, suprotno porukama iz NATO-a, da letjelica koja je pala u Zagrebu, nije bila naoružana - nitko u Vladi ni Ministarstvu obrane tjednima nije odstupao od svoje teze. Predsjednik Zoran Milanović u isto je vrijeme pozivao na oprez, požurivao objavu rezultata, ali i prozivao za moguću manipulaciju podacima iz istrage.

Prije objave službenog izvješća reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov doznala je da je letjelica bila dorađivana i da je nosila bombu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene