Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svjetski dan slobode medija

Zoran Milanović: "Pružam punu podršku neovisnosti medija, borbi protiv svakog oblika utjecaja na iste"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom Svjetskog dana slobode medija želim naglasiti kako istina nije i ne smije biti pitanje slobodne interpretacije, poručio je predsjednik Zoran Milanović dok je premijer Andrej Plenković objavio da pravodobno i točno informiranje javnosti zahtijeva neometan rad bez pritisaka.

Predsjednik Zoran Milanović u povodu Svjetskog dana slobode medija na Facebooku je objavio poruku u kojoj ističe važnost novinarstva za stabilnost države. Istaknuo je da moramo osigurati dugoročne mjere za pomoć opstanka novinarstva. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova objava Milanović se oglasio videoporukom, istaknuo dva problema: "Tome se mora stati na kraj" Zoran Milanović Aktualne teme Milanović: ''Plenković i ja nismo iz istog kvarta, on je bio više s mamom''

"U ovim izazovnim vremenima krize s kojom živimo posljednjih tjedana, posebno smo se uvjerili u neupitnu važnost pravovremenih, ali nepristranih i istinitih informacija koje mediji pružaju građanima. Povodom Svjetskog dana slobode medija želim naglasiti kako istina nije i ne smije biti pitanje slobodne interpretacije. Pružam punu podršku neovisnosti medija, borbi protiv svakog oblika utjecaja na iste, jer su zaštita i neovisnost medija jedan od temelja stabilnosti državne vlasti. Zato moramo osigurati dugoročne mjere za pomoć opstanka novinarstva kojem vjerujemo danas, kao i u svim izazovima koji su pred nama.

Premijer Plenković čestitao Svjetski dan slobode medija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je u nedjelju Svjetski dan slobode medija istaknuvši da su mediji temelj izgradnje demokracije te da pravodobno i točno informiranje javnosti zahtijeva neometan rad bez pritisaka.

"Mediji obogaćuju naše društvo i temelj su izgradnje demokracije. Pravodobno i točno informiranje javnosti zahtijeva neometan rad bez pritisaka", napisao je na Twitteru premijer Plenković čestitajući svim novinarkama, novinarima i medijskim djelatnicimaSvjetski dan slobode medija. (Hina)

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene