Premijer Andrej Plenković i njegov slovenski kolega Miro Cerar snimljeni su u ugodnom čavrljanju za vrijeme doručka na summitu 16+1 u Mađarskoj. Nakon toga je Plenković rekao da će se s Cerarom službeno sastati do kraja godine.

Galerija


Premijer Plenković u razgovoru s novinarima odgovorio je i na pitanje o razvoju događaja sa susjednim Slovencima u vezi s Piranskim zaljevom.

Vezani članci Sanja Šprem i Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Predstavnici sindikata s Vladom potpisali Temeljni kolektivni ugovor, sporazum o koeficijentima isto potpisan ali bez Stipića Sjednica Vlade (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) - 7 Vlada usvojila sporazum sa sindikatima u prosvjeti: "Za nas je najvažnije da su djeca u školi, dani provedeni u štrajku bit će zaposlenima plaćeni"

''To što vi ne vidite da se nešto miče ne znači da se ništa ne događa'', rekao je o razgovorima s Cererom za kojeg dodaje da ga često viđa na summitima i da komuniciraju, pa je tako bilo i na doručku u ponedjeljak ujutro na summitu 16+1.

''Treba sjesti za stol, vidjeti koje su točke čvrsto definirane, a gdje imamo prostora'', rekao je Plenković na pitanje o Piranskom zaljevu.

Sastanak s Cerarom će, napominje, ''sigurno biti do kraja prosinca''.

Za pitanja oko kojih se neće moći dogovoriti, pojasnio je, u pomoć oko pregovora pozvat će kolege iz Europske komisije.

Podsjetimo, stalni arbitražni sud u Haagu u lipnju je donio odluku o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije prema kojem je većina Piranskog zaljeva pripala Sloveniji. No kako je Hrvatska izašla iz arbitraže nekoliko godina prije nego što je donesena presuda zbog nepoštene prakse sa slovenske strane, odlučeno je da presudu neće prihvatiti, nego će iznaći neko drugo rješenje.