Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor o Savudriji

Plenković: Sastanak s Cerarom do kraja prosinca

Premijer Andrej Plenković sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom (Foto: Vlada)oto: Vlada)
Premijer Andrej Plenković sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom (Foto: Vlada)oto: Vlada) Vlada)oto: Vlada
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom (Foto: Vlada)oto: Vlada) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković i njegov slovenski kolega Miro Cerar snimljeni su u ugodnom čavrljanju za vrijeme doručka na summitu 16+1 u Mađarskoj. Nakon toga je Plenković rekao da će se s Cerarom službeno sastati do kraja godine.

Premijer Plenković u razgovoru s novinarima odgovorio je i na pitanje o razvoju događaja sa susjednim Slovencima u vezi s Piranskim zaljevom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Slika nije dostupna Ostaju pri svojem stavu Plenković: "Spremni smo za dijalog", Cerar: "Slovenija neće prouzročiti bilo kakve napetosti"

''To što vi ne vidite da se nešto miče ne znači da se ništa ne događa'', rekao je o razgovorima s Cererom za kojeg dodaje da ga često viđa na summitima i da komuniciraju, pa je tako bilo i na doručku u ponedjeljak ujutro na summitu 16+1.

''Treba sjesti za stol, vidjeti koje su točke čvrsto definirane, a gdje imamo prostora'', rekao je Plenković na pitanje o Piranskom zaljevu.

Sastanak s Cerarom će, napominje, ''sigurno biti do kraja prosinca''.

Za pitanja oko kojih se neće moći dogovoriti, pojasnio je, u pomoć oko pregovora pozvat će kolege iz Europske komisije.

Podsjetimo, stalni arbitražni sud u Haagu u lipnju je donio odluku o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije prema kojem je većina Piranskog zaljeva pripala Sloveniji. No kako je Hrvatska izašla iz arbitraže nekoliko godina prije nego što je donesena presuda zbog nepoštene prakse sa slovenske strane, odlučeno je da presudu neće prihvatiti, nego će iznaći neko drugo rješenje.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene