Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec rekao je da njegovo ministarstvo intenzivno prema tužbu protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitraže.


Nakon sastanka čelnika slovenske vladajuće koalicije, Karl Erjavec kratko je rekao da se intenzivno priprema tužba protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitraže o Piranskom zaljevu, javlja Delo.si.

Vezani članci Standardi ljepote (Foto: groomandstyle.com) - 6 Ljudi iz cijelog svijeta prilagodili modele svojoj zemlji, pogledajte kako bi izgledali u Hrvatskoj Karl Erjavec (Foto: AFP) Slovenci razočarani mlakim odgovorom Europske komisije na najavu tužbe protiv Hrvatske

Za posredovanje između Hrvatske i Slovenije u ovom slučaju zadužen je predstavnik Europske komisije Frans Timmermans, ali Slovenci tvrde da još ne znaju kada će se on sastati s predstavnicima Hrvatske i Slovenije.

Glavna tajnica slovenske Vlade Ljiljana Kozlovič rekla je da će do sastanka premijera Andreja Plenkovića i Mire Cerara doći kad se riješi pitanje provedbe arbitraže.

Podsjetimo, Erjavec je uputio kritiku Ceraru zbog najave sastanka s Plenkovićem. "Vlada je arbitražnu presudu, u dijelu koji se odnosi na more, trebala već implementirati jer u dijalogu s Hrvatskom nema nikakvog napretka. Ta će nas greška Stranke modernog centra (vodeće stranke u koaliciji koju vodi premijer Miro Cerar) skupo stajati", kazao je Erjavec prije nekoliko dana. Plenković je najavio da bi se s Cerarom trebao susresti do kraja prosinca.