Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAMO DANAS 220 PREKRŠAJA

Policija o uzrocima najtežih nesreća: "Preporučujem da svi vozači koriste pojas u vozilima"

Aktualno Galerija Tihomir Drobec, služba prometne policije Pu Zagrebačke Tihomir Drobec, služba prometne policije Pu Zagrebačke Foto: DNEVNIK.hr Srna Bijuk, novinarka Nove TV Srna Bijuk, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Tihomir Drobec i Srna Bijuk Tihomir Drobec i Srna Bijuk Foto: DNEVNIK.hr +0 Akcija Galerija 1/4 >>
Alkohol i brzina među glavnim su uzrocima smrti na hrvatskim cestama. Na terenu je reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk koja je istražila što policija čini da se tome stane na kraj.

Pooštaravanje kazna je jedan način, drugi su akcije kojima se pojačava policijska ophodnja na cestama, jedna od njih održava se i ovaj vikend, a policijskoj ekipi ne terenu se pridružila i ekipa Dnevnika Nove TV. Reporterka Srna Bijuk razgovarala je s Tihomirom Drobecom iz službe prometne policije PU Zagrebačke.

Čuli smo da kamere ne rade na Heinzelovoj gdje se dogodila nesreća u kojoj je vozilo demoliralo poslovni prostor. Je li policija uspjela ući vozaču u trag, pitala je reporterka.

"Za sada je u tijeku kriminalističko istraživanje", rekao je i dodao kako traže vozača.

U pojačanoj ste akciji, svi vozači će biti alkotestirani, jesu li već propisane neke kazne, zanimalo je Bijuk.

Pročitajte i ovo Nesreća na Heinzelovoj KAMERE NE RADE FOTO/VIDEO Krš i lom u Zagrebu: Autom se zabio u poslovni prostor i potpuno ga uništio pa pobjegao - "Trebaju postrožiti kazne jer ovo više nije normalno"

"Policija provodi posebne akcije posebice tijekom vikenda u noćnim i jutarnjim satima, danas već imamo 220 utvrđenih prekršaja. Od toga su 40 nepropisne brzine, 7 alkohola. S time da u negativnom kontekstu rekorder je s 2,33 promila 35-godišnjak. Uhićen je i predan nadležnom sudu radi daljnjeg prekršajnog postupka", kazao je.

Koji su najčešći prekršaji osim alkohola koji uzrokuju one najteže nesreće, zanimalo je reporterku.

Pročitajte i ovo Sabina Samardžija, frizerka PODIZANJE CIJENA Poduzetnici se bune nakon nadzora inspektora: "Dobiti takvu kaznu je nemoguća misija - pokriti sve troškove uz one koji su nam već nametnuli"

"Apsolutno brzina - nepropisna i neprilagođena, i prekršaji iz skupine brzina, alkohol, pojas i mobitel. Preporučujem da svi vozači koriste pojase u vozilima, to je zbog njihove sigurnosti", kazao je policajcac i dodao kako će policija za svaki utvrđeni prekršaj, ako su zakonski uvjeti ispunjeni, vozači dobiti upozorenje, u suprotnom dobit će kaznu sukladno zakonu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene