Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAMERE NE RADE

FOTO/VIDEO Krš i lom u Zagrebu: Autom se zabio u poslovni prostor i potpuno ga uništio pa pobjegao - "Trebaju postrožiti kazne jer ovo više nije normalno"

Aktualno Galerija Nesreća na Heinzelovoj Nesreća na Heinzelovoj Foto: Ranko Suvar / CROPIX Nesreća na Heinzelovoj Nesreća na Heinzelovoj Foto: Ranko Suvar / CROPIX Nesreća na Heinzelovoj Nesreća na Heinzelovoj Foto: Ranko Suvar / CROPIX +0 Nesreća na Heinzelovoj Galerija 1/4 >>
Crna noć na zagrebačkim cestama. Sinoć je 26-godišnja djevojka izgubila život u automobilu kojim je upravljao pijani vozač. A pravo čudo je da nitko nije stradao na prometnom križanju gdje se vozač zaletio u poslovni prostor i potpuno ga uništio. Vozaču se ne može ući u trag iako na križanju ima desetak kamera.

Zagrebačka policija kazala nam je da se nesreća dogodila oko 7:20 na križanju Heinzelove i Vukovarske ulice kad je nepoznato vozilo
naletjelo na objekt.

U nesreći je uništen čak i zid te staklena stijenka, a materijalna šteta je ogromna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća u Dubravi Detalji strave u Zagrebu: Pijan jurio BMW-om i zabio se u stup. Poginula djevojka (26)

"Kriminalističko istraživanje je u tijeku", kazali su nam u policiji.

Vlasnik lokala, poduzetnik Ivan Miloloža pita se kako je moguće da kamere na tom križanju ne rade.

"Ja ovdje živim 45 godina, plaćao sam ove kamere kao i svi drugi. Što da je nečije dijete poginulo, tko bi odgovarao? I prvi put ću izjaviti - što je to radio onaj lopov Milan Bandić koji je nama plaćao ove kamere ovdje i da ne možemo utvrditi tko je počinio djelo? Pa nevjerojatno! U gradu Zagrebu na najvećem raskrižju kamere je postavio Milan Bandić i te kamere 18 godina ne rade", rekao je Miloloža za Dnevnik Nove TV.

Iz grada kažu da na tom križanju aktivnih kamera nema, a ove su postavljene prije 12 godina u sklopu pilot projekta koji nije zaživio. Već 10 godina ne rade i zastarjele su tehnologije. Dodaju da kamere grada na drugim lokacijama uredno rade.

"Ne pomaže tu nikakvo životno iskustvo"

Vozač je izgubio nadzor nad vozilom i zabio se u rasvjetni stup. Život je izgubila 26-godišnja putnica. On je prošao bez ozljeda. Imao je 1,11 promila alkohola u krvi. Na mjestu stravične nesreće sad se nalaze svijeće.

"Trebaju postrožit definitivno kazne jer ovo više nije normalno", smatra Ana iz Zagreba.

"Prije dva mjeseca auto na kravu okrenut ništa strašno, ali se desi. A kak, zašto, jesu ljudi pijani, nisu, ne znam, ali ako pije i da ga kazniš on uvijek pije", kaže Siniša.

Prošle godine od 32.000 prometnih nesreća, u 6000 je kumovao alkohol. 60 osoba je smrtno stradalo, teško su ozlijeđene 592.

Kazne mogu ići do 2650 eura, ali nikada neće djelovati samo kazne, kaže prometni stručnjak.

"Svaka izmjena zakona ima određeni vijek trajanja, odnosno nekih 10 mjeseci vozači poštuju, a onda se nešto novo treba poduzeti. Nažalost u Hrvatskoj još uvijek nemamo sustavan odgoj i obrazovanje o ponašanju u prometu i prometnoj kulturi", kaže Rajko Horvat.

Psihijatar kaže da se osobi pod utjecajem alkohola reakcije usporavaju za čak 10 puta. Iako daje lažnu sigurnost.

"Ne pomaže tu nikakvo životno iskustvo, idem ja pit pa ću vidjeti, pa i kad popije pet pića. Tu ništa ne pomaže, moramo znat kad smo trijezni da jedino odluka, jedna čašica nikako za volan. To je jedino sigurno", kaže psihijatar Ante Bagarić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene