Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnateljica NCVVO-a

'Odgode državne mature NEMA!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alenka Buntić Rogić je na čelu centra zaduženog za provedbu državne mature, a gostujući u Dnevniku Nove TV ona je potvrdila kako bilo kakve nove odgode ispita ne dolaze u obzir.

Gostujući u Dnevniku Nove TV, vršiteljica dužnosti ravnateljice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić odbacila je nagađanja i najave da bi moglo doći do bilo kakvih novih odgoda državne mature.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proceduralni propust Dobili smo odgovor ravnateljice NCVVO-a o skandalu prilikom ocjenjivanja: ''Riječ je o greški sustava, što je u ovom slučaju nedvojbeno utvrđeno'' Slika nije dostupna U više od 350 škola Državna matura i službeno završila, NCVVO zadovoljan: ''Nikad izazovnija matura uspješno je provedena''

>> Nekoliko srednjih škola najavilo da u petak neće provesti ispit iz hrvatskog

'Odgoda nije moguća. Još bih se jednom ispričala svim učenicima i kandidatima zbog izvanredne situacije koja nije nastala našom greškom. Nadam se da će svi koji su se dobro pripremili za danas ispit iz hrvatskog jezika dobro napisati i 31. svibnja u 14 sati te da će ostvariti i dobar rezultat iz matematike. Odgode nema', bila je rezolutna Buntić Rogić.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Marina Dragičevića o mogućem nedolasku nekih profesora i učenika na ispit 31. svibnja jer navodno imaju već prije dogovorene obveze vezane uz blagdan Tijelova, Buntić Rogić je napomenula kako je pravilnikom o polaganju državne mature određeno da su za njezinu provedbu odgovorni ravnatelji pojedinih škola.

'S obzirom da se pišu ispiti u jednako vrijeme i u podjednakim uvjetima uvjerena sam da će i nastavnici i ravnatelji odraditi sve 31. svibnja u 14 sati', kazala je Alenka Buntić Rogić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene