Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog produženog vikenda

Nekoliko srednjih škola najavilo da u petak neće provesti ispit iz hrvatskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon skandala s ispitom iz hrvatskog jezika na državnoj maturi problemi se, čini se, nastavljaju. Naime, nekoliko srednjih škola najavilo je kako se dogođeni ispit iz hrvatskog neće održati u petak.

O skandalu na državnoj maturi, kao i o najavi pojedinih škola da u petak neće održati odgođeni ispit iz hrvatskog jezika u Dnevniku Nove TV u 19:15 razgovaramo s Alenkom Buntić Rogić, V.D. ravnateljicom NCVVO-a.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maturanti i roditelji o skandalu 'Ovo je sramota za cijeli školski sustav i pljuska maturantima' Slika nije dostupna Priopćenje NCVVO-a Ovako su skandal s državnom maturom objasnili njezini organizatori!

Kako prenosi portal srednja.hr glavni tajnik nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nijaz Karić rekao je kako su profesori XVI. gimnazije odradili subotu kako bi spojili Tijelovo s vikendom te da nemaju namjeru doći u školu u petak i odraditi odgođeni ispit iz hrvatskog jezika na državnoj maturi. Dodaju kako nije riječ samo o jednoj školi, već su istu stvar potvrdile i srednje škole diljem Zagreba, ali i drugih dijelova države.

>> Smijenjena ispitna koordinatorica: Stvarno ne znam kako mi se to dogodilo!

Proceduralna greška koja se dogodila u tri srednje škole u Splitu, Senju i Đakovu za vrijeme pisanje eseja iz hrvatskog jezika na državnoj maturi, rezultirala je odgodom polaganja književnosti i gramatike za petak 31. svibnja. Budući da se odlukom NCVVO-a traži od koordinatora, ravnatelja i dežurnih profesora da se pojave na radnom mjestu na Tijelovo i u petak, mnoge su škole najavile kako ispit iz hrvatskog jezika neće održati na predviđeni tremin.

Prva škola koja je najavila kako se neće pojaviti na radnom mjestu 30. i 31. svibnja je XVI. gimnazija u Zagrebu. Naime, profesori i učenici su se vodili čnjenicom kako se u petak prvode ispiti maternjih jezika nacionalnih manjina pa su ispalnirali praznike.

- Profesori XVI. gimnazije su održali nastavu u subotu, kako bi mogli spojiti Tijelovo s vikendom pa su uplatili ferijalni izlet. Stoga nemaju namjeru doći na radna mjesta na dan kad su trebali biti slobodni, izjavio je glavni tajnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nijaz Karić.

Nadodao je kako nije spomenuta škola jedina, već da su im se javile i brojne srednje škole po Zagrebu i drugim dijelovima Hrvatske. Također je istaknuo kako NCVVO donosi neozbiljne odluke zbog kojih profesori proživljavaju torturu. Karić je za kraj dodao kako će tražiti, ukoliko profesori odrade Tijelovo i 31. svibnja, da im se ti dani plate na način na koji se inače plaćaju odrađeni blagdani i praznici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene