Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komentirao i presudu

Vučić konsterniran događanjima u Hrvatskoj: "Kako sad Europa ne reagira?"

Vučić je komentirao izbore u Hrvatskoj i presudu za ratni zločin protiv Vojislava Medića na sudu u Osijeku.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je izbore u Hrvatskoj i presudu za ratni zločin protiv Vojislava Medića na sudu u Osijeku.

O formiranju nove vlade u Hrvatskoj, u kojoj neće biti predstavnika Srba, Vučić je rekao da ne zna hoće li se suradnja sa Srbima nastaviti, ali ističe kako nitko iz Europe na to nije želio reagirati.

"U Domovinskom pokretu hvale se da su ustaše. Nisam siguran da neće sa Srbima i Miloradom Pupovcem nastaviti suradnju, ali je zanimljivo da iz Europe nema reakcija. Ako vam je glavni princip pri sastavljanju vlade da ne bude Srba, što da kažem...", rekao je Vučić u programu RTS-a.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić objavio MUP Uhićen muškarac zbog prijetnje Aleksandru Vučiću: "Ti si sljedeći!"

Istaknuo je da u Vladi Srbije ima Hrvata, iako je Hrvata u Srbiji, koja je gotovo dvostruko veća od Hrvatske po broju stanovnika, tri puta manje.

Komentirao je i presudu suda u Osijeku, gdje je na 14 godina zatvora, kako kaže, "pod čudnim okolnostima", za ratne zločine osuđen sudac Vojnog suda Vojislav Medić. Istaknuo je da njemu država sada ne može pomoći.

Pročitajte i ovo Olena Zelenska u posjetu Srbiji - 2 posjet Olene Zelenske Rusi bijesni na Srbiju: "Ovo je odvratno ponašanje prijatelja Rusije!"

"U našoj zemlji kad dođe Gnjilanska grupa (kosovski Albanaci pripadnici OVK-a koji su osuđeni za ubojstva i zločine nad civilima Srbima i nealbancima u Gnjilanu, u drugoj polovini 1999. godine), pojavi se američka i još neka ambasada i narede bivšim liderima da ih oslobode sve - bez obzira na to što su ubijani Srbi i silovane Srpkinje", kazao je Vučić.

"Kad ne znaju kako presuditi nekom Srbinu, nije važno kako i što, ali će mu presuditi pod svaku cijenu. Sami smo sudjelovali u takvom ambijentu, takva nam je kvazielita, takvi smo i mi postali", rekao je Vučić i dodao da se Srbi ne usuđuju reći što misle.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene