Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro informiran o medijima

Vučić: "Morat ću gledati Dnevnik Nove TV, vaša novinarka mi je postavila pametno pitanje"

Vučić o Ivani Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Vučić o Ivani Petrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vučić o Ivani Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Koliko srpski predsjednik Aleksandar Vučić pazi na medije pokazao je večeras porukom snimatelju Nove TV.

Vučić je dobro informiran o gledanosti Dnevnika NOVE TV, a komentirao je i pitanje urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivane Petrović koje mu je postavila na Pantovčaku.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić rasprava o Kosovu VIDEO Vučić ponižen na sjednici UN-a, predsjedavajuća ga ušutkala lupajući rukom o stol Pregled tjedna - Ivana Petrović Pregled tjedna Ivana Petrović izdvojila je ključne događaje tjedna: HDZ i SDP prebrojavali glasove, Ustavni sud se oglasio zbog Milanovića...

Snimatelja Nove TV pitao je je li istina da Nova TV ima ima 40 posto sharea (udjela u gledanosti) u informativnom programu?

Nakon potvrdnog odgovora poručio je:

„Stvarno, nisu vam lagali? U 7 i 15 vam počinju vijesti, je li? Morat ću gledati. Pametno pitanje mi je novinarka danas postavila“, kazao je Vučić

Podsjetimo, na pitanje Ivane Petrović "je li spreman ustupiti Hrvatskoj dokumente Vukovarske bolnice i logora u Srbiji a u kojima je prema našem mišljenju ključ sudbine mnogih nestalih", Vučić je odgovorio:

"Ta pitanja su za nas vrlo teška i po vašem pitanju se vidi koliko na stvari različito gledamo. Možda ću vas iznenaditi odgovorom: neću vam reći što mi sve očekujemo iz Lore i da bude isti aršin prema Hrvatima kao i prema Srbima koji su počinili zločine. Sve što može pomoći u pronalasku nestalih, sve ćemo pronaći da pomognemo. I mislim da ćemo imati značajnih pomaka u vezi s tim. I nemam problem s tim kad mi kažete da je tamo gdje je ubijeno 200 Hrvata da je počinjen zločin."

Na pitanje s kojim stavom ide kod kardinala Josipa Bozanića, obzirom da je kanonizacija kardinala Alojzija Stepinca u jednom trenutku postala političko pitanje u Srbiji, Vučić je rekao da je to pitanje za Srbiju jako teško.

"Alojzije Stepinac, kao i pitanje Jasenovca, je za nas izuzetno bolno i ne bih ga dalje otvarao. Kod kardinala Bozanića idem s najboljom namjerom", kazao je Vučić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene