Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliko zagađenje

Splitski dogradonačelnik Ivošević: "Na plaži Bene stanje je alarmantno"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Josko Ponos/Cropix
Podaci o stanju čistoće mora na plaži Bene u Splitu su alarmanti, poručio je u ponedjeljak splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan i Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije uzeli su uzorak s plaže Bene, a rezultati su alarmantni, upozorio je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević na Facebooku.

Ivošević je usporedio podatke s ove plaže s graničnim vrijednostima koje smiju biti u komunalnim otpadnim vodama koje se smiju puštati u more i kaže da su rezultati više od 10.000 puta prekoračili te vijednosti.

Pročitajte i ovo Radovan Dobronić Nakon sastanka s čelnicima sudova Vladi rok do petka za dogovor sa sudskim zaposlenicima, Dobronić najavio kolaps sustava: "To je već sad katastrofa"

"U vodopravnoj dozvoli restorana Va-Bene jasno stoji da ne smije biti crijevnih enterokoka i E. coli na Benama. Usporedbe radi kada dodatno pročišćene komunalne otpadne vode ispuštate u površinske priobalne vode u 100ml smije biti prisutno 200cfu crijevnih enterokoka i 500cfu E. coli.

JU PŠ Marjan zajedno s NZJZ SDŽ uzela je uzorak s Bena, a rezultati su alarmantni! U 100ml uzorka s Bena, crijevnih enterokoka je 2.000.000cfu odnosno 10.000× više nego što smije biti u komunalnim otpadnim vodama koje se smiju puštati u more, a E. coli ima 5.800.000cfu odnosno 11.600× više! Koncesiju je dala i nadzire je Splitsko-dalmatinska županija", poručio je Ivošević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene