Aktivist Josip Juretić na leđima je nosio lijes prekriven hrvatskom zastavom. Donio ga je na Trg svetog Marka, a u međuvremenu je s njim razgovor obavila i zagrebačka policija.

Galerija


Josip Juretić uputio se jutros s lijesom na leđima od Buzina prema devet kilometara udaljenom Trgu svetog Marka.

Vezani članci Rita Ora (Foto: Marko Dimic/PIXSELL) Rita se fotografirala s hrvatskom zastavom i nakon koncerta napustila zemlju: "Volim vas!" Hrvatska zastava (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Vukovar: Poderali zastavu Hrvatske u Ulici Domovinskog rata

Tamo je stigao tek poslije obavijesnog razgovora u Prvoj policijskoj postaji. Iz policije kažu da nije bio uhićen već je iz sigurnosnih razloga, zajedno s lijesom, doveden na razgovor, nakon čega je i pušten.

Naposlijetku je u pratnji policije stigao pred Vladu, no nije mu dopušteno da unese lijes u zgradu. Juretić je poručio da je u lijesu nosio sadržaj hrvatske države: korupciju, lopovluk, mafiju i krv branitelja koju su prolili.

''U lijesu je sadržaj ove države: korupcija, mafija, lopovluk, krv koju su prolili od branitelja, mog pokojnog oca kojeg su ubili. Nažalost, nije imao ni za kruh, ni za vodu, bio je hrvatski ratni vojni invalid, 6 godina su mu rješavali mirovinu'', rekao je.

Najavio je da planira napustiti Hrvatsku i odreći se hrvatskog državljanstva. ''Ova država više i ne postoji. Ako se sami ne osvijestimo, ako si sami ne pomognemo, nitko nam drugi neće pomoći'', zaključio je aktivist.