Aktivist Josip Juretić na leđima je nosio lijes prekriven hrvatskom zastavom. Donio ga je na Trg svetog Marka, a u međuvremenu je s njim razgovor obavila i zagrebačka policija.

Galerija


Josip Juretić uputio se jutros s lijesom na leđima od Buzina prema devet kilometara udaljenom Trgu svetog Marka.

Vezani članci Na Guvernerovoj palači osvanula talijanska zastava (Foto: Dnevnik.hr/Cristiano Puglisi) Spriječen ulazak petorice Talijana u Hrvatsku: U prtljazi pronašli neprimjerene predmete povezane s današnjim incidentom u Rijeci Postavljen kip Gabrieleu D\'Annunziju u Trstu (Foto: Facebook/ Roberto Dipiazza) - 2 Nova provokacija u Rijeci: Policija uhitila još dvojicu Talijana koji su htjeli razviti zastavu Kraljevine Italije

Tamo je stigao tek poslije obavijesnog razgovora u Prvoj policijskoj postaji. Iz policije kažu da nije bio uhićen već je iz sigurnosnih razloga, zajedno s lijesom, doveden na razgovor, nakon čega je i pušten.

Naposlijetku je u pratnji policije stigao pred Vladu, no nije mu dopušteno da unese lijes u zgradu. Juretić je poručio da je u lijesu nosio sadržaj hrvatske države: korupciju, lopovluk, mafiju i krv branitelja koju su prolili.

''U lijesu je sadržaj ove države: korupcija, mafija, lopovluk, krv koju su prolili od branitelja, mog pokojnog oca kojeg su ubili. Nažalost, nije imao ni za kruh, ni za vodu, bio je hrvatski ratni vojni invalid, 6 godina su mu rješavali mirovinu'', rekao je.

Najavio je da planira napustiti Hrvatsku i odreći se hrvatskog državljanstva. ''Ova država više i ne postoji. Ako se sami ne osvijestimo, ako si sami ne pomognemo, nitko nam drugi neće pomoći'', zaključio je aktivist.