Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

VIDEO Akrobatska skupina Krila Oluje obilježila obljetnicu u Kninu: Pogledajte kako su oduševili okupljene

U Kninu je održana središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja koji se slave svake godine 5. kolovoza u Hrvatskoj, na dan kad je 1995. godine Hrvatska vojska ušla u Knin. Tradicionalno, na središnjoj svečanosti se mogu vidjeti preleti MIG-ova i program akrobatske grupe Krila Oluja.

U Kninu se u četvrtak održava svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. Iako je organizatore rano ujutro iznenadila jaka kiša, u vrijeme održavanja središnjeg programa nad Kninom je zasjalo sunce.

Pročitajte i ovo 28. obljetnica VRO Oluje - 1 28. obljetnica Ovako će se slaviti Oluja: Poznati svi govornici, najavljen spektakularan vatromet, a neke braniteljske udruge već negoduju Slika nije dostupna Proslava 'Oluje' IMPRESIVNO NA NEBU IZNAD ZAGREBA 'Krila Oluje' oduševila na mimohodu

Na stadionu NK Dinara pročitana su imena poginulih i nestalih branitelja u vojno-redarstvenoj akciji Oluja. Nakon toga održana je minuta šutnje u počast poginulim braniteljima. Iznad Knina preletjeli su MIG-ovi.

Nakon prigodnih govora umirovljenog pukovnika Danijela Rehaka, premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika RH Zorana Milanovića, uslijedio je atraktivan program.

Akrobatska grupa Krila Oluje izvela je program u trajanju od sedam minuta s četiri zrakoplova. U programu je pet elemenata koja je objašnjenjima popratio natporučnik Danijel Rigo.

Program akrobatske grupe Krila Oluje pogledajte u videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene