U Kninu je održana središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja koji se slave svake godine 5. kolovoza u Hrvatskoj, na dan kad je 1995. godine Hrvatska vojska ušla u Knin. Tradicionalno, na središnjoj svečanosti se mogu vidjeti preleti MIG-ova i program akrobatske grupe Krila Oluja.


U Kninu se u četvrtak održava svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. Iako je organizatore rano ujutro iznenadila jaka kiša, u vrijeme održavanja središnjeg programa nad Kninom je zasjalo sunce.

Vezani članci Milanović i Plenković na obljetnici Oluje - 1 VIDEO Zakopali ratne sjekire? Ugodno ćaskanje Milanovića i Plenkovića na obilježavanju Oluje Ministar Davor Božinović Božinović o uzvicima "Za dom spremni" u Kninu: "Ja nisam neki pasionirani stalker Skeje i ne poduzimam ništa. Policija prijavljuje takve pokliče, no to ne dobiva pravosudni epilog"

Na stadionu NK Dinara pročitana su imena poginulih i nestalih branitelja u vojno-redarstvenoj akciji Oluja. Nakon toga održana je minuta šutnje u počast poginulim braniteljima. Iznad Knina preletjeli su MIG-ovi.

Nakon prigodnih govora umirovljenog pukovnika Danijela Rehaka, premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika RH Zorana Milanovića, uslijedio je atraktivan program.

Akrobatska grupa Krila Oluje izvela je program u trajanju od sedam minuta s četiri zrakoplova. U programu je pet elemenata koja je objašnjenjima popratio natporučnik Danijel Rigo.

Program akrobatske grupe Krila Oluje pogledajte u videu.