Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni zavod za statistiku i službeno je na svojim stranicama objavio kriterije za popisivanje stanovništva.


Prednost će imati nezaposleni, a prijave počinju u veljači putem popisnih centara i zavoda za zapošljavanje. Popisivači bi mogli u travnju zaraditi u prosjeku 3 i pol tisuće kuna. Zavod naglašava kako je posao popisivača odgovoran i zahtjevan.

Vezani članci Slika nije dostupna SDP: Zavod za statistiku se uključio u prljavi izborni inženjering Slika nije dostupna Nemate posao? Traži se 15.000 popisivača

Prvog travnja 13.000 popisivača kreće na domaćinstva, a prednost da zarade oko 3.500 tisuća kuna ima 312 tisuća nezaposlenih. Oni koji nisu voljni ispitivati cijeli i svaki dan od 1.do 28. travnja ili nemaju završenu srednju školu, ružno pišu ili su pak sramežljivi, neka se ne prijavljuju.

>> Pitanje s popisa stanovništva: Živite li u homoseksualnoj zajednici?

Na upit je li mu bilo neugodno ići po tuđim kućama bivši popisivač Marko Šarić kaže da mu nije bilo lako. 'Pozvonite pa nema nikog, pa dođete opet, nije to baš jednostavno i nije lako bilo', kazao je.

Nije lako ni kad naziv ulice ili kućni broj nisu vidljivi jer table moraju postaviti lokalne zajednice, a kućne brojeve građani sami ili u protivnom 200 kuna kazne. Kako bi popisivačima bilo lakše dobro bi bilo da je travanjskih dana netko u kući, a psi po mogućnosti izvan kuće.