Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postanite popisivač i zaradite

Nemate posao? Traži se 15.000 popisivača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni zavod za statistiku objavio je poziv građanima da se prijave za sudionike popisa stanovništva u 2011. godini.

Prijave za posao popisivača i kontrolora će se prikupljati tijekom druge polovine veljače 2011. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zarada oko 3, 5 tisuća kuna Ako ružno pišete, ne prijavljujte se za popisivača Slika nije dostupna Nova pitanja za Popis 2011. Pitanje s popisa stanovništva: Živite li u homoseksualnoj zajednici?

Na Popisu 2011. planiran je angažman do 15.000 popisivača, 2.000 kontrolora, 180 instruktora i 45 koordinatora. Također je predviđen angažman od 400 osoba na poslovima obrade podataka nakon samog popisivanja. Sudjelovat će i članovi županijskih popisnih povjerenstava i povjerenstava ispostava te voditelji popisnih centara. Točan broj sudionika ovisit će o prilikama i potrebama na terenu, rekli su nam iz Državnog zavoda za statistiku.

Naknada popisivača ovisit će o broju jedinica odnosno osoba, kućanstava i stanova koje popisivač popiše u popisnom krugu. Prema procjenama Državnog zavoda za statistiku prosječna naknada kretat će se oko 3 500 kuna. Naknada za kontrolora bit će fiksna i određena prema trajanju njihova angažmana.

Kako se prijaviti za posao?

1. Svaka županija će za svoje područje organizirati prikupljanje prijava u ispostavama

2. Sve će potrebne informacije o točnom vremenu i mjestu prijava za sudionike Popisa pravodobno biti objavljene preko Zavoda za zapošljavanje, lokalnih medija i internetske stranice Državnog zavoda za statistiku

3. Sve prijavljene osobe bit će pozvane tijekom prve polovine ožujka 2011. na ispunjavanje Upitnika za prijavu popisivača i kontrolora.

4. Za izabrani broj popisivača i kontrolora organizirat će se predavanja na kojima
će ih se upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa 2011.

5. Nakon odslušanih predavanja svi će polaznici biti dužni pristupiti završnom testu, nakon čega će oni koji ga s uspjehom polože biti izabrani za popisivače odnosno kontrolore. Završni test bit će jedinstven za cijelu državu te će provjeravati razumijevanje
metodologije s poduke na praktičnim primjerima.

Tko može biti popisivač?

Popisivač mora biti osoba sa završenom barem srednjom školom, čitkim rukopisom te na kraju obuke mora uspješno položiti završni test za popisivače. Popisivanje na terenu trajat će u vremenu od 1. do 28. travnja, i to po cijeli dan. Prednost će imati nezaposleni građani.

Kako doznajemo, obavljajući posao popisivača možete zaraditi i do 3500 kuna.

Sve informacije vezane za Popis 2011. bit će pravodobno objavljivane na internetskim stranicama Državnog zavoda za statistiku (www.dzs.hr).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene