Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ramo Dedić zamolio Mesića

'Ako je zaposlio Karamarka, mogao bi mene kao savjetnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Stjepan Mesić, iako je tijekom uhićenja prozivao Polančeca i s njim se javno prepucavao, sad je puno pomirljiviji. Sa starim prijateljem Ramom Dedićem prokomentirao je Polančecov izlazak iz zatvora.

'Nikom ja ne želim zlo. Ja samo želim da se utvrdi istina. Ja sam bio u zatvoru, pa znam kako je to', rekao je Mesić. No, tada su prešli na teme koje nisu vezane za politiku.

Pročitajte i ovo Općina Jelsa Vratili zgradu u posjed Napeto na Hvaru: Načelnik sa zaštitarima "zauzeo" sporni kat zgrade, mještani vikali: "Jelsa je naša!" Ilustracija Na Hvaru Napili se pa mahali nožem i vrijeđali žene: Dohvatili se i policajaca, no nisu se dobro proveli

'On je meni napravio što mi nitko nije napravio u svijetu. Napravio je to da bi bio sad sa njim, a ne da sam dva metra pod zemljom', rekao je Dedić. 'Evo ga, Hvala Bogu, živ je, zdrav je', dodao je Mesić.

Otkako mu je Mesić pomogao u liječenju, Dedić se na sve načine pokušava odužiti. Za njega je on otac, a najčešće mu poklanja slike. Ponekad i ukradene. I ovaj put, Ramo nije došao praznih ruku. Ponovno je donio sliku, ali i molbu. 'Možda bi ja prešao kod njega raditi. On je Karamarka i ove sve zaposlio, pa bih sad ja možda bio makar savjetnik u toj obavještajnoj agenciji, jer imam školu takvu završenu', smatra Dedić.

No, o poslu će pričati nakon ljeta. Sad je vrijeme za odmor. 'Najvjerojatnije ću na Hvar. Ako se složi Andrija Hebrang, jer on vodi računa o meni i Jasna, odnosno Vesna Škare Ožbolt. I ona o tome vodi računa', objasnio je Mesić svoje planove.

>> 'Gjelem, gjelem' i ruže premijerki za rođendan

Na pitanje hoće li ljetovati u državnoj rezidenciji, Mesić nije htio odgovoriti. Zakon ne utvrđuje način ljetovanja bivšeg predsjednika. Odobri li mu Vlada korištenje državne rezidencije, boravak u njoj trebao bi platiti iz vlastitog džepa.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene