Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća kod Novske

Slaže se mozaik užasa: Domagoj Mikić otkriva nove informacije o trenutku strašnog sudara vlakova

Aktualno Galerija Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Traje sanacija pruge - 1 Traje sanacija pruge - 1 Foto: DNEVNIK.hr Traje sanacija pruge - 2 Traje sanacija pruge - 2 Foto: DNEVNIK.hr Traje sanacija pruge - 3 Traje sanacija pruge - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Traje sanacija pruge - 4 Galerija 1/6 >>
Od jutra traju radovi na mjestu tragične nesreće u selu Raići u kojoj je poginulo troje ljudi. Na terenu su dvije dizalice koje uklanjaju dijelove uništenog putničkog vlaka.

Na mjestu strašne željezničke nesreće u selu Raići u kojoj je poginulo troje ljudi od jutra traju radovi. Dvije dizalice na terenu uklanjaju dijelove i vagone uništenog putničkog vlaka. Novinar Domagoj Mikić javio se u Dnevnik Nove TV uživo s terena.

Na temelju dostupnih podataka objasnio je u kojem smjeru ide istraga. "Ovdje i dalje traje velika akcija čišćenja pruge, ali vrijeme bi moglo predstavljati problem. Dolazi nevrijeme, tako da je vrlo izgledno da će djelatnici HŽ-a morati odgoditi micanje uništenih dijelova vlaka", rekao je Mikić.

A odgovoreno je i na pitanje ima li dodatnih žrtava. "Prije pola sata napokon je podignut crveni kontejner i ispod njega, na sreću, nije pronađena niti jedna osoba. Glavni zadatak djelatnika sada je prebaciti kompoziciju vlaka, koja teži gotovo 60 tona, na poljski put kako bi oslobodili prugu koja povezuje Slavoniju i sjever Hrvatske", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAGEDIJA KOD NOVSKE VIDEO Pogledajte kako goleme dizalice dižu uništeni vlak. Ozlijeđen radnik HŽ-a

Pročitajte i ovo Tomislav Bogojević Za Dnevnik Nove TV Pripadnik HGSS-a koji je spašavao unesrećene nakon kobnog sudara vlakova: "Bili su pod strašnim stresom, žalili su se na bolove..."

Saznale su se i dodatne informacije oko trenutka nesreće. "Nijedan od dvojice strojovođa nije bio alkoholiziran, i doznajemo da je putnički vlak bio u ispravnom stanju. Pričao sam s istražiteljima, točna brzina vlaka će biti utvrđena tek nakon što se završe sva vještačenja. Provjeravat će se razne teorije, kao na primjer je li strojovođa prošao kroz crveno ili ako je došlo do nekakvog kvara. Opet će se razgovarati i s prometnikom iz Okučana kako bi se utvrdile sve okolnosti", rekao je Mikić.

"Unatoč tome što pada mrak, nadljudskim snagama djelatnici i dalje rade na micanju ostataka uništenog vlaka. Prema nekim informacijama bi ova pruga, ako vremenske prilike to dopuste, trebala već sutra biti puštena u promet", rekao je Mikić. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene