Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši pročelnik za zdravstvo

Afera "Suhi led": Potvrđena optužnica protiv Zvonimira Šostara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potvrđena je optužnica protiv Zvonimira Šostara, bivšeg zagrebačkog pročelnika za zdravstvo.

Potvrđena je optužnica protiv Zvonimira Šostara, bivšeg pročelnika zagrebačkog Ureda za zdravstvo, a danas ravnatelja Zavoda Andrija Štampar, kojeg se tereti da je omogućio privatnoj tvrtki poslove čišćenja klimatizacijskih i ventilacijskih sustava sportskih dvorana Grada Zagreba, i to nepotrebnom metodom "suhog leda", zbog čega je Grad oštećen za najmanje oko 39 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna brža reakcija Zavod ima termine za PCR testiranja školske djece, evo što trebate napraviti kako biste što prije došli na red Slika nije dostupna INCIDENT U METROPOLI VIDEO Pogledajte kako su vandali pokvarenim jajima zasuli kontejner za COVID testiranja: ''Ovo je dno dna, napad na zdravlje naših djelatnika. Učinit ćemo sve da ih zaštitimo''

USKOK je naime podigao optužnicu protiv Zvonimira Šostara, bivšeg pročelnika Ureda za zdravstvo Grada Zagreba i još devet osoba - M. L. (1960.), D. LJ. (1965.), G. Ž. (1961.), J. V. (1964.), M. G. (1973.), M. D. (1971.), Š. I. (1963.), R. LJ. (1991.), G. LJ. (1968.).

Među njima su i biša Šostarova suradnica Mirta Lončar te Davor Ljubić i Goran Žonja, čija je tvrtka gradu, prema optužnici, ispostavljala fiktivne račune za čišćenja "suhim ledom" klimatizacijskih sustava zagrebačkih sportskih dvorana. Među optuženima su i Mladen Gojković i Muhamed Demirović.

Šostara i devetoro suoptuženih USKOK, između ostalog, tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita, pranje novca, utaju poreza i carine. USKOK ih sumnijči da su Grad Zagreb oštetili za oko 39 milijuna kuna. Bivšem gradskom pročelniku za namještanje poslova vlasnici tvrtke plaćali su troškove putovanja, hotelskog smještaja i ribolova u ukupnom iznosu od 176.869,20 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene