Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZLOČINAČKO UDRUŽIVANJE

Afera stečajni upravitelj: Milanu Lučiću određen istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Lučić, osumnjičeni u aferi "stečajni upravitelj", vratio se u Hrvatsku. Nakon ispitivanja u DORH-u, određen mu je istražni zatvor.

Milanu Lučiću, osumnjičenom u aferi "stečajni upravitelj" određen je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 13 okrivljenika Prevaranti uvozom automobila oštetili proračun za 1,8 milijuna kuna: Kontrolirali carinu, podmićivali, krivotvorili račune, izbjegavali porez... Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 USKOK-ova optužnica Šteta gotovo milijun kuna: Djelatnica FINA-e, uz njih još 9, optužena za zločinačko udruženje i prijevare

Taj prijedlog je sutkinja prihvatila dok je onaj o istražnom zatvoru zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela odbijen.

U slučaju Lučića treba se ispitati 7 do 8 svjedoka.

Mate Matić, odvjetnik Milana Lučića prethodno nam je potvrdio da se Lučić vratio u Hrvatsku te da se nalazi u DORH-u na ispitivanju.

Stečajnom upravitelju Peri Hrkaću, sutkinji Trgovačkog suda Vesni Malenici, kao i njihovim suradnicima Tatjani Kušec i Miroslavu Mitaku, istražna sutkinja Erna Dražančić je odredila jednomjesečni istražni zatvor, dok je Josip Debić nakon ispitivanja u USKOK-u pušten da se brani sa slobode.

Hrkaću i Malenici je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok su Kušec i Mitak pritvoreni samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Osim zbog zločinačkog udruživanja koje je navodno osmislio Hrkać, USKOK osumnjičene tereti i za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita. Tvrtke kojima je Hrkać bio stečajni upravitelj navodno su oštećene za 45,7 milijuna kuna.

Tužitelji tvrde da je Hrkać još 2008. povezao sutkinju, svoju tajnicu i osumnjičene direktore tvrtki kako bi iskoristio društva u stečaju za financiranje osobnih potreba, a osumnjičeni su pritom navodno zaradili najmanje 27,5 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene