Milan Lučić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Milan Lučić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Milan Lučić, osumnjičeni u aferi "stečajni upravitelj", vratio se u Hrvatsku. Nakon ispitivanja u DORH-u, određen mu je istražni zatvor.


Milanu Lučiću, osumnjičenom u aferi "stečajni upravitelj" određen je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vezani članci Seks-skandali (FOTO: Instagram) Kad stvari odu predaleko: Srbija je puna seks-skandala, evo čije su sve fotografije i snimke izašle na vidjelo Pero Hrkać (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Četvorci osumnjičenoj za stečajne malverzacije određen istražni zatvor

Taj prijedlog je sutkinja prihvatila dok je onaj o istražnom zatvoru zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela odbijen.

U slučaju Lučića treba se ispitati 7 do 8 svjedoka.

Mate Matić, odvjetnik Milana Lučića prethodno nam je potvrdio da se Lučić vratio u Hrvatsku te da se nalazi u DORH-u na ispitivanju.

Stečajnom upravitelju Peri Hrkaću, sutkinji Trgovačkog suda Vesni Malenici, kao i njihovim suradnicima Tatjani Kušec i Miroslavu Mitaku, istražna sutkinja Erna Dražančić je odredila jednomjesečni istražni zatvor, dok je Josip Debić nakon ispitivanja u USKOK-u pušten da se brani sa slobode.

Hrkaću i Malenici je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok su Kušec i Mitak pritvoreni samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Osim zbog zločinačkog udruživanja koje je navodno osmislio Hrkać, USKOK osumnjičene tereti i za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita. Tvrtke kojima je Hrkać bio stečajni upravitelj navodno su oštećene za 45,7 milijuna kuna.

Tužitelji tvrde da je Hrkać još 2008. povezao sutkinju, svoju tajnicu i osumnjičene direktore tvrtki kako bi iskoristio društva u stečaju za financiranje osobnih potreba, a osumnjičeni su pritom navodno zaradili najmanje 27,5 milijuna kuna.