U Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Dnevniku Nove TV potvrdili su da je predsjednica po povratku iz SAD-a od nadležnih službi zatražila detaljnije informacije vezane uz aferu SMS i curenja informacija.

Galerija


"Po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država Predsjednica Republike Hrvatske od nadležnih službi zatražila je detaljnije informacije vezane uz aferu SMS i curenja informacija. U ovom trenutku, dok traju istražne radnje u predmetnom postupku, ne možemo ih komentirati. Pustimo nadležne institucije da rade svoj posao", poručili su iz Ureda predsjednice.
 

Vezani članci Milijan Brkić, Jozo Brkić, Franjo Varga, Blaž Curić (Foto: PIXSELL) Podignuta kaznena prijava protiv Milijana Brkića, njegova brata Joze, Franje Varge i Blaža Curića Milijan Brkić, Ivica Todorić, Zdravko Mamić, Ivo Sanader (Foto: Pixsell, Sanjin Strukic, Goran Stanzl, Ivo Cagalj, Patrik Macek) Ovo su afere i slučajevi koje su obilježile proteklu godinu u hrvatskom pravosuđu

Podsjećamo, bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga, uhićen je zbog sumnje da je izradio lažne SMS-ove, koje je navodno proslijeđivao Zdravku Mamiću, a kojima je bivši čelnik Dinama, pokušao vršiti pritisak Dinka Cvitana, bivšeg glavnog državnog odvjetnika na Županijski sud u Osijeku, na kojemu se sudilo Mamiću i ostalima.

U ovoj aferi uhićen je i Blaž Curić, vozač Ministarstva poljoprivrede, koji je, navodno, osumnjičenom Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka.

Curića se istražuje jer je navodno Vargi javio da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje koji bi ga mogli kompromitirati.