Sandra Zeljko i Tomislav Saucha
Sandra Zeljko i Tomislav Saucha Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Suočavanjem Tomislava Sauche sa Sandrom Zeljko, u kojem je bivši predstojnik premijerovog ureda ustvrdio da je njegova nekadašnja tajnica lagala u svojoj obrani, na Županijskom sudu u četvrtak je nastavljeno suđenje za lažiranje putnih naloga u tzv. aferi dnevnice.


Prvookrivljeni Saucha je optužio Zeljko da nije govorila istinu kada je iznosila obranu, na što drugookrivljena tijekom njihovog suočavanja nije reagirala. Zeljko je prije suočavanja nadopunila svoju obranu u kojoj je istaknula da joj je policija tijekom pretrage stana podmetnula ključne dokaze u ovom slučaju.

''Odbijala sam potpisati zapisnik o pretrazi jer su mi odbili pokazati plavu omotnicu s natpisom 'Goldstein' i isplatnicu na ime Mirne Ivančić, a koja je navodno pronađena u mojem stanu'', kazala je Zeljko. Uz to, dodala je kako kategorički odbija optužbe da je sudjelovala u kriminalnim radnjama te da se odmah po otkrivanju afere stavila na raspolaganje istražiteljima.

Zeljko se osvrnula i na iskaz policajaca Pere Mihaljevića koji je sudjelovao u pretrazi njenog stana, a na sudu je posvjedočio da je u pretresu pronađeno stotinjak pari cipela. ''Riječ je o cipelama koje su kupljene na sniženju i koje smo zajedno nosile moja majka, sestra i ja'', zaključila je Zeljko.

Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. "aferi dnevnice" izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga. Uskok tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

Saucha je u ranijem svjedočenju ostao pri ranijem iskazu kojeg je dao USKOK-u. Pogledajte video. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju