Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Adresu Mirjane Pukanić znaju samo tri osobe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinatorica Grupe za ženska ljudska prava B.a.B.e. Sanja Sarnavka izjavila je danas da je Mirjana Pukanić dobro te da se nalazi na adresi koju znaju samo tri osobe, među kojima nije ona.

Mirjana Pukanić rekla je kako želi mir, te je dragovoljno i radosno otišla tamo gdje je smještena, izjavila je Sarnavka uoči današnjeg okruglog stola o Obiteljskom zakonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija U njih uperili oružje Policajci upali u pogrešnu kuću i satima zatočene držali ženu s invaliditetom i njezinih četvero unuka Slika nije dostupna Kultura prosvjedovanja Feministice osuđuju seksističke ispade prosvjednika prema premijerki Kosor

"S nestrpljenjem očekujemo inspekcijski nalaz, obzirom da nam još uvijek nitko nije odgovorio na ključno pitanje - kako i zašto je Mirjana Pukanić odvedena u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče, kada se zna da je više mjeseci odlazila na terapiju i liječenje u Vinogradsku bolnicu, gdje po mjestu stanovanja i pripada".

Sarnavka najodgovornijom u "slučaju Pukanić" smatra osobu koja je naručila i pozvala policiju. Još uvijek nismo saznali po čijem nalogu je postupila policija i ne prihvaćamo objašnjenje da je "sve bilo sukladno propisima", poručila je.

Mirjana Pukanić je pokušala kontaktirati svoje dijete ali to nije uspjela, rekla je Sarnavka dodajući kako su pokušali sporednim kanalima prenijeti poruku njezinoj kćeri "da je majka jako voli".

Sarnavka je najavila da će Mirjana Pukanić podići tužbu protiv države, a o njezinu slučaju već su obaviještene neke međunarodne institucije kao što je Amnesty International.

Državna tajnica za socijalnu skrb u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić izjavila je kako je Centar za socijalnu skrb u "slučaju Pukanić" postupao po svojoj nadležnosti.

Nije bilo prekoračenja nadležnosti, ustvrdila je Nikolić koja nije htjela precizirati što će biti s djetetom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene