Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mirjana Pukanić oslobođena krivnje za kokain

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirjana Pukanić oslobođena je optužbe za posjedovanje 15 grama kokaina.

Danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Mirjana Pukanić, supruga ubijenog novinara Ive Pukanića, oslobođena krivnje za posjedovanje 15 grama kokaina, koji je pronađen u obiteljskom stanu u Ilici, 18. travnja 2008., 15 dana nakon što je prisilno hospitalizirana. Gospođa Pukanić, koja se zbog bolesti nije pojavila na izricanju presude, bila je optužena zbog posjedovanja 15 grama kokaina. Sutkinja Ana Kovačević u obrazloženju oslobađajuće presude istakla je kako je neosporno da je Mirjana Pukanić bila konzument kokaina, no dodala je kako je ostalo puno dvojbi pa se cijeli postupak dovodi u sumnju zajedno s optužnim aktom. Mirjana Pukanić na prijašnjem ročištu izjasnila se da nije kriva zbog posjedovanja droge koji je u njezinom stanu pronašla kućna pomoćnica.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Suđenje za posjedovanje kokaina Mirjana Pukanić na suđenju: Droga nije bila moja

>> Mirjana Pukanić na suđenju: Droga nije bila moja

Naime, gospođa Pukanić tvrdila je da droga nije njezina iako je njezina odvjetnica Višnja Drenški-Lasan rekla kako je Mirjana Pukanić priznala konzumaciju. To je potvrdila i analiza njezine kose. No, nije priznala posjedovanje droge te je dodala da na dan kada je droga pronađena nije bila u Zagrebu. Pukanić se koristila djelom stana u kojem je pronađena droga do 3. travnja, a kokain je pronađen 15 dana nakon što je ona prisilno hospitilazirana. U tom razdoblju te prostorije stana je prema vlastitom priznanju koristila i kućna pomoćnica Vlasta Berger, koja je tu znala i prespavati. Pitanje je je li još netko koristio taj dio stana s obzirom da su tu živjeli Mirjanin suprug Ivo i njihova kćerka Sara.

Kućna pomoćnica je rekla kako je ujutro bila na poslu a popodne u stanu te da ne zna je li netko koristio te prostorije, a kako je Pukanić tragično stradao sud ga nije mogao pozvati kako svjedoka, rekla je sutkinja. Okrivljenica je izjavila da je i Ivo Pukanić bio konzument, da je on pribavljao i pripravljao drogu. Sutkinja je neživotnim i kontradiktornim ocijenila iskaz Vlaste Berger koja je na sudu rekla da je tražila kutiju s nakitom, a našla torbicu s drogom koja je otvorila. Neobično je i što su na torbici pronađeni samo tragovi Mirjane Pukanić, a ne od Vlaste Berger i policajaca koji su izuzele torbicu. Odvjetnica Višnja Drenški-Lasan istakla je danas kako je oslobađajuća presuda bila očekivana te da su njome potvrđeni svi navodi njezine klijentice Mirjane Pukanić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene