Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Planinska

Milinović: Sanader mi je rekao da o Planinskoj pitam Čobankovićevog vozača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đurđa Adlešić i Darko Milinović svjedoče na suđenju Ivi Sanaderu u slučaju Planinska.

Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska na današnjem ročištu prva je svjedočila Đurđa Adlešić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Slika nije dostupna Kosor, Čobanković... Na suđenju za 'Planinsku' bit će ispitano 30-ak svjedoka

Ona je sudu rekla da ne zna ništa o prodaji sporne zgrade u Planinskoj, osim iz medija. Tvrdi da je to bilo tehničko pitanje i da se ne sjeća da je Sanader govorio o tehničkim stvarima, jer su se one rješavale na zatvorenim sjednicama, na koje Sanader kao premijer nije dolazio.

Bivši ministar zdravstva Darko Milinović sudu je rekao da nema nikakvih direktnih saznanja o kupnji zgrade. Na pitanje sanaderovih odvjetnika, objašnjava način na koji se formirao dnevni red Vlade.

Milinović je međutim spomenuo da se sjeća kako je o kupnji zgrade u Planinskoj govorio resorni ministar Čobanković. 2010. godine premijerka Kosor je rekla da postoji nekakav problem oko te zgrade i da će to ići s Ministarstva poljoprivrede na Ministarstvo regionalnog razvoja.

"Sjećam se kad je Čobanković iznio točku dnevnog reda i rekao da nije stigla dokumentacija o Planinskoj. Pitao sam premijera je li moguće da se u toj zgradi osigura jedan manji prostor za moje Ministarstvo zdravstva. Na to mi je premijer rekao: 'Pitaj Čobankovićevog vozača, jer ja nemam ništa s tim'. Na kraju se ništa nije realiziralo od toga i danas mi je zbog toga drago, jer bih i ja bio ovdje", rekao je Milinović.

Optužbe protiv Sanadera u ovom slučaju potkrijepio je njegov suoptuženik, mesar Stjepan Fiolić koji je na sudu ranije detaljno ispričao kako je bivšem premijeru odnio 17 milijuna kuna provizije od prodaje zgrade u Planinskoj u kutiji za hrenovke.

Slučaj Planinska: U drugoj procjeni vrijednost nekretnine umanjena za 4 milijuna eura

Optužbe je priznao i bivši ministar Čobanković, koji je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi ostao je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Čobankovićevo ministarstvo. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene