Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bujaju strasti oko slučaja liječnika koji je navodno odbio pomoći pacijentu Srbinu. Pacijent je danas izašao iz riječke bolnice slijep na jedno oko. Srpski i hrvatski pacijenti dr. Mujkanovića traže njegovu smjenu.


S moždanim udarom Boška Radića doktor Esad Mujkanović nije hitno poslao u bolnicu, nego mu je navodno 5 sati davao infuziju u stacionaru u Otočcu, ali ipak postavio dijagnozu, prejedanje. Kad su Radića prijatelji došli privatnim automobilom odvesti u ogulinsku bolnicu, porječkali su se s liječnikom. 'Ja sam rekao to što sam rekao da mi je te vrhovljanske četničke gamadi dosta', rekao je početkom rujna kontroverzni doktor, nakon što u javnost procurio incident s Radićem.

Vezani članci Blaženka Divjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Učitelji potpisali peticiju za ukidanje anonimnog prijavljivanja: ''Uvukao se strah i pod takvim je pritiskom teško raditi'' Damir Krstičević (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Krstičević osudio napad na maloljetnika u Otočcu: "Svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske"

>> Nije bilo moždanog udara, Mujkanoviću prijava za vrijeđanje

Sada je i Vrhovljanima dosta doktora Mujkanovića pa potpisuju peticiju. Sjetili su se svih njegovih nemara. Vozila hitne, mještani kažu, često im je uskraćivao. 'Preko 90 posto građana srpske i hrvatske nacionalnosti, već je sada potpisalo peticiju da se doktor Mujkanović udalji sa dežurstava na hitnoj pomoći', rekao nam je Miroslav Mašić, zamjenik načelnika Vrhovina. Ravnatelj ga je i maknuo s dežurstava u rujnu, ali ne može zauvijek.

'Mujkanović je privatna osoba u svojstvu zakupca u Domu zdravlja Otočac i kao takav je dužan dežurati u domu zdravlja', objasnio je Ivica Miletić, ravnatelj Doma zdravlja Otočac. Mujkanović se u međuvremenu, navodno, nalazi u BiH.