Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnatelj bolnice potvrdio sukobe

Otočac: Odbio liječiti pacijenta jer je Srbin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici općine Vrhovine optužuju liječnika Opće prakse u Domu zdravlja Otočac dr. Esada Mujkanovića za kršenje Hipokratove zakletve jer je odbio pružiti adekvatnu liječničku pomoć pacijentu srpske nacionalnosti koji je jučer poslije podne dovezen sa simptomima moždanog udara.

Bošku Radiću iz Vrhovina moždani udar naknadno je dijagnosticiran u bolnici u Ogulinu gdje su ga, nakon što je liječnik obio dati nalog za prijevoz sanitetskim vozilom općinskim automobilom, prevezli načelnik općine Milorad Delić i zamjenik načelnika Miroslav Mašić, piše Jutarnji list. Radićev sin kaže da je, kada je nazvao da pita liječnika kakvo je zdravstveno stanje ocu, dobio je odgovor da je previše pojeo i da mu nije ništa, te da umjesto u bolnicu može ići kući. 'Pretpostavljao sam da je dobio moždani udar jer nije mogao hodati, oko mu je bilo zatvoreno i glava poremećena, ali to očito liječnik nije vidio i ne znam zašto nije ako liječnici u Ogulinu jesu', kazao je Mirko Radić.

Pročitajte i ovo Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante" Joe Biden rutinska kontrola "Možda misle da izgledam premlado": Biden išao na sistematski

Vrijeđao ih i potjerao

Problemi su nastali kada je liječnika nazvao načelnik općine Vrhovine sa zamolbom da sugrađana otpremi u bolnicu u Ogulin što je ovaj odbio. Zamjenik načelnika Mašić kaže da ih je, kada su on i načelnik došli u stacionar u Otočcu, liječnik odmah počeo vrijeđati, a malo je nedostajalo da ih fizički napadne. 'Govorio nam je: 'Dosta je bilo vašeg četnikovanja u Vrhovinama. Gamad Vrhovljanska... Skinuću vam ja kokarde s glave obojici... Što ćete kad ste rođeni kao četnici svi... Hoćete li možda zapjevati Vojvodu Sinđelića ovdje', i mnoge druge uvrede kojih se više i ne sjećam. Sve nam je to govorio u hodniku stacionara pred još desetak pacijenata. Na kraju nas je potjerao riječima 'Marš van', ispričao je Miroslav Mašić koji tvrdi da su Boška Radića uspjeli općinskim automobilom prevesti do bolnice u Ogulinu tek nakon telefonske intervencije ravnatelja Doma zdravlja Otočac Ivice Miletića.

Nije prvi put

Milorad Delić, načelnik općine Vrhovine, kaže da će se na ponašanje liječnika žaliti ministru zdravstva, Vladi, a obavijestiti će i Delegaciju Europske komisije u Hrvatskoj jer ovo, tvrde, nije prvi put da građani srpske nacionalnosti imaju primjedbe na postupanje optuženog liječnika za koga tvrde da mu se kosa diže na glavi kada mora liječiti građane srpske nacionalnosti.

Nema komentara

Prozvani liječnik Enes Mujkanović nije imao komentara na slučaj. Rekao je samo da ga nije briga za novinare i da za ono što on radi jedino se može očitovati sudu. Ravnatelj Doma zdravlja Otočac Ivica Miletić kaže kako službeno nije dobio primjedbu na postupanje liječnika, ali da je upoznat sa slučajem. 'Mene isključivo zanima je li liječnik pravilno postupio prema pacijentu. To ćemo istražiti ako dođe pritužba', rekao je ravnatelj, ali je i dodao da su, koliko je njemu poznato, liječnik i čelnici općine i prije imali sukoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene