Ilustracija
Ilustracija Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Splitska policija završila je istragu 58-godišnjaka kojeg sumnjiče da je trgovao ljudima i prisilo četvoricu stranaca na rad te ih držao u neprihvatljivim uvjetima.


Muškarac (58) iskorištavao je četvoricu državljana Nepala koje je od prosinca 2020. godine do 20. lipnja 2021. godine prisiljavao na rad na otoku Visu.

Vezani članci Ivan Uravić, Crveni križ - 2 Utapanje je vodeći uzrok smrti kod djece, odmah nakon prometnih nesreća. Stručnjak otkriva ključne greške koje rade kupači Beba, ilustracija Samo 34 grada i općine imaju veći broj rođenih nego umrlih u prošloj godini, objavljeno i gdje je najlošija situacija

"Iskoristio je njihov nezakonit boravak i nereguliran radni status, kao i njihovu lošu financijsku situaciju, kako bi ih vrbovao za zapošljavanje, nakon čega ih je odveo na otok Visi i iskorištavao ih za prisilni rad, bez isplate novčane naknade, u neprikladnim radnim uvjetima u kojima nije čuvano njihovo zdravlje, sigurnost i dostojanstvo, te im je ograničavao slobodu kretanja oduzimanjem dokumenata", priopćila je policija i dodala kako je 58-godišnjak Nepalce držao u zabludi da će se moći slobodno kretati nakon ishodovanja radne dozvole i reguliranja njihovog boravka u Hrvatskoj, iako je znao da istu ne mogu dobiti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog postojanja osnovane sumnje počinjenje gore navedenog kaznenog djela, 58-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.