Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trgovina ljudima

Užas u Dalmaciji: Muškarac (58) zarobio Nepalce na Visu i mjesecima ih držao kao robove. Uzeo im dokumente i prisiljavao na rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija završila je istragu 58-godišnjaka kojeg sumnjiče da je trgovao ljudima i prisilo četvoricu stranaca na rad te ih držao u neprihvatljivim uvjetima.

Muškarac (58) iskorištavao je četvoricu državljana Nepala koje je od prosinca 2020. godine do 20. lipnja 2021. godine prisiljavao na rad na otoku Visu.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

"Iskoristio je njihov nezakonit boravak i nereguliran radni status, kao i njihovu lošu financijsku situaciju, kako bi ih vrbovao za zapošljavanje, nakon čega ih je odveo na otok Visi i iskorištavao ih za prisilni rad, bez isplate novčane naknade, u neprikladnim radnim uvjetima u kojima nije čuvano njihovo zdravlje, sigurnost i dostojanstvo, te im je ograničavao slobodu kretanja oduzimanjem dokumenata", priopćila je policija i dodala kako je 58-godišnjak Nepalce držao u zabludi da će se moći slobodno kretati nakon ishodovanja radne dozvole i reguliranja njihovog boravka u Hrvatskoj, iako je znao da istu ne mogu dobiti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog postojanja osnovane sumnje počinjenje gore navedenog kaznenog djela, 58-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene