Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesam? Ili nisam?

4 stvari koje 'zaboravljamo' i onda nas proganjaju cijeli dan

Stvari koje zaboravljamo i onda nas proganjaju cijeli dan (Foto: Thinkstock)
Stvari koje zaboravljamo i onda nas proganjaju cijeli dan (Foto: Thinkstock) Thinkstock
Aktualno Galerija +0 Stvari koje zaboravljamo i onda nas proganjaju cijeli dan (Foto: Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Gotovo da ne postoji osoba koja se nije nikad zapitala je li zaključala ulazna vrata kuće ili stana. Takva misao čovjeka može pratiti tijekom cijelog dana ili ga čak natjerati da se vrati doma. Srećom, strelovit napredak tehnologije omogućio je jednostavna rješenja. Čini se da cijeli svijet radi na tome da čovječanstvo postane što bezbrižnije.

 

1. 'Jesam li zaključao?'

Pročitajte i ovo PR DINERS CLUB Pametniji način plaćanja Slika nije dostupna Više od 450.000 korisnika Preuzmite novu mobilnu aplikaciju DNEVNIK.hr

Svi poznaju barem jednu osobu koja i nakon što zaključa ulazna vrata i nekoliko puta provjeri i dalje tijekom dana razmišlja je li sa stanom sve u redu. Od čega zapravo dolazi taj strah? Nepozvanih gostiju? Krađe? Više nema razloga da se zbog ove, najčešće bespotrebne brige, vraćate kući jer su danas dostupni pametna brava i digitalni ključ - moderni gadget idealan je za sve zaboravljive. U svakom trenutku, putem mobilne aplikacije korisnik može provjeriti jesu li njegova ulazna vrata zaključana.

Također, aplikacija omogućuje automatsko otključavanje vrata čim se vlasnik s mobitelom približi ulazu. Pruža i sigurnost jer čim netko dotakne kvaku, na mobitel stiže obavijest o 'nepoznatom' posjetiocu – i sve je pod kontrolom.

2. 'Jesam li ostavio vodu za psa?'

Kako mnoge dnevne zadatke odrađujemo rutinski, često se događa da neke obaveze odradimo nesvjesno. Uz postavljanje kamera u vlastiti dom pitanja poput "Jesam li jutros ostavio hranu i vodu za psa, ili je to bilo jučer" - odlaze u zaborav. Bezbrižnost počinje ako u svoj dom uvedete Vip Smart Home sustav koji putem mobilne aplikacije i centralne jedinice omogućuje upravljanje kamerama. Tada vlasnik može znati svaki pokret svog kućnog ljubimca, i putem kamera saznati ima li pas dovoljno vode ili hrane za ostatak dana. Osim s kamerom, mobilna aplikacija može upravljati i senzorom koji detektira svjetlost i pokret. Aktivacijom pametnog sustava vašem ljubimcu neće više biti mračno u kojoj god prostoriji se našao, a oni zaboravni imaju još nekoliko briga manje.

3. 'Ova košulja je ispeglana! Jesam li isključio peglu?'

Jeste li od onih koji vole peglati prije odlaska na posao? Koliko puta ste si obećali da više nećete jer svaki put isto pitanje: jesam li isključio peglu, jesam li ju maknuo na sigurno nakon peglanja? Zamislite da imate nadzor nad kućanskim aparatima gdje god se nalazili i da vas ovo pitanje više ne mora nikad opterećivati? Savršeno, rekli biste zar ne? Zapravo je i dostupno i jednostavno! Pametnim utičnicama možete upravljati putem Vip Smart Home mobilne aplikacije. Ako niste sigurni jeste li isključili neki od kućanskih uređaja, to jednostavno možete provjeriti na vašem mobitelu i jednim klikom ugasit ćete utičnicu na koju je uređaj priključen.

4. 'Jesam li ostavio uključenu klimu?'

Zbog toga što pametni uređaji danas 'misle' umjesto nas više se nikada ne morate zabrinjavati hoće li vaš dom biti prehladan ili prezagrijan kad se vratite s posla te hoće li vas vaša zaboravnost koštati većeg računa za režije. Putem Vip Smart home sustava moguće je upravljati senzorom koji mjeri temperaturu u stanu te prema tome prilagođava grijanje ili hlađenje. Također, uređaje za grijanje i hlađenje moguće je uključivati i isključivati kad god poželite. U ovom slučaju, osim što ste se aktivacijom pametnog sustava riješili još jedne brige, usput i štedite.

Što više pametnih uređaja imamo, više ih želimo

Kako je primjena pametnih uređaja potpuno jednostavna i praktična često se potvrđuje pretpostavka da što više pametnih uređaja imamo, više ih želimo. To pokazuju i istraživanja inozemnih studija u kojima sudjeluju osobe svih generacija. Najviše je onih u dobnoj skupini od 18 do 25, međutim u rezultatima istraživanja je vidljivo kako u pametnim kućama vole boraviti baš svi.

Svi oni koji su već integrirali pametne sustave u svoje domove, neprestano priželjkuju još inovacija i dodatnih opcija jer se pokazalo da oni definitivno čine život bezbrižnijim, lagodnijim i štedljivijim.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene