Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li bili ondje?

3 turistička mjesta Hrvatske skrivena od masovnog turizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronašli smo tri lijepa i zanimljiva mjesta na sjeveru Hrvatske za koja mnogi vjerojatno ne znaju.

Pored razvikanih mjesta na moru, zeleni dragulji kontinentalnog dijela Hrvatske malo teže dolaze do izražaja. Ali, to se itekako mijenja - pa tako donedavno manje poznata mjesta počinju oduševljavati turiste iz cijele Hrvatske i svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrijte tajnu pravog odmora u srcu netaknute prirode Slika nije dostupna Najvitalniji dio kontinentalne RH HRVATSKI ARDENI 'Otkrit ćete stvari o kojima niste ni sanjali da postoje'

Za vas smo pronašli tri mjesta na sjeveru Hrvatske, u prekrasnom Međimurju, a koja se ističu prirodnim ljepotama ili pak zanimljivim pričama.

Dio Hrvatske koji oduševljava Amerikance, a Hrvati o njemu ne znaju puno

ŽABNIK

Žabnik je najsjevernije naselje u Hrvatskoj, u sastavu Općine Sveti Martin na Muri. Domaći specijaliteti, odlična wellness oaza, splavarenje starim lađama i bicikliranje stazama s prekrasnim pogledima učinit će vaš posjet ovom dijelu Međimurja u prekrasnom sjećanju. Posebno ako u avanturu krenete na biciklima, posebno osmišljenim stazama koje su omeđene lijepim zelenim krajolikom. Naime, zemljopisno područje ovog dijela Međimurja je odlično za sve koji traže adrenalinsku vožnju omeđene predivnom prirodom, ali i za one koji žele uživati u laganim vožnjama. I što je najvažnije - staze su sigurne i dostupne.

MLINAROV POUČNI PUT

U Žabniku se krije i zaštićeno područje rijeke Mure, a ondje ćete naići na poučnu stazu - jedinstvenu u Međimurju. Staza je duga 6300 metara i sadrži 12 obilježenih stajališta. Možete je prijeći pješke ili biciklom. 'Želja nam je da svako stajalište na stazi bude učionica na otvorenom gdje ćete moći u prirodnim uvjetima steći najkvalitetnije znanje o vodenim, šumskim, livadnim, oraničkim bioekosustavima, geografskim i bogatim povijesnim, gospodarskim i tradicionalnim vrijednostima ovog, ekološki još uvijek očuvanog kraja', stoji na službenim stranicama.

Podaci govore da je Murščak od davnine poznati pojam za veliki kompleks višestoljetne hrastove šume uz rijeku Muru po kojoj je dobio i naziv. Te da je do velike sječe 1927. g. bio u najvećem dijelu pokriven hrastovim šumama.

Od proljeća 2001. g. područje uz Muru pa tako i Murščak dobilo je status zaštićenog krajolika što nas još više obvezuje na brigu i skrb za jedinstvene vrijednosti ovog kraja.

Na tom području možete isprobati i rafting ili se provozati na vodenom skuteru po jezeru hidroelektrane na Dravi.

Sjever Hrvatske skriva selo puno crnog zlata

A nedaleko Žabnika, na rijeci Muri obnovljen je stari, drveni riječni mlin s mehanizmom iz 1902. godine. Naime, na ovom je području u prvoj polovici 20. stoljeća bilo u funkciji oko 90 mlinova.

Sad je tu i riječna skela koja s jedne na drugu obalu rijeke prevozi ljude i vozila.

GRAD LABIRINTA

A malo međimursko selo Badličan, koje broji tek oko 100-tinjak građana, ima prvi grad labirinata u Hrvatskoj. Ovdje je na velikom šumskom području postavljeno devet labrinata kojima se šetnjom kroz njih djeluje na ljubav, mir, sreću.

Posjetom ovim prekrasnim međimurskim mjestima jedno je sigurno - napunit ćete baterije i osjećati izvrsno. A posebno ako se na kraju međimurske avanture nagradite jednom dobrom masažom ili cjelokupnim wellnes paketom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene