Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

27 radnika CROSCO-a upravo je prešlo libijsko-egipatsku granicu. Također, još 4 Hrvata isplovila su na crnogorskom brodu 'Sveti Stefan' i na putu su prema Crnoj Gori.


U Hrvatsku radnici Crosca stižu sutra. Djelatnici su to koji su bili smješteni u blizini Kufre, i za čiju se sigurnost strahovalo posljednjih dana. Vijest o njihovom prelasku granice iz Libije u Egipat potvrdilo je Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske.

Vezani članci Ilustracija U Poljskoj na granici s Bjelorusijom pronađena tijela migranata: "Možda ih ima još, pretražujemo područje" Gužve na granicama i naplatnim kućicama - 2 Nervoza raste, putnici pred granicom masovno trube: Policija objasnila kad očekuju smanjenje gužvi

>> Dramatična ispovijest Hrvata koji je pobjegao iz Libije

Radi se o posljednjoj većoj skupini hrvatskih državljana, radnika Crosca, koja sutra iz Egipta kreće u Hrvatsku. rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Dragun.

Hrvati, zajedno s još petero stranaca, stigli su kopnom, konvijem iz Kufre, do libijsko-egipatske granice. Tamo su ih dočelaki predstavnici Crosca i hrvatskog veleposlanstva i izdali im putne listove. Autobusom nastavljaju prema Kairu, gdje će prenoćiti, te sutra kreću kući.

Po riječima glasnogovornika MVPEI-a Maria Draguna, evakuacija hrvatskih građana iz Libije s ovom je skupinom okončana i ostalo je još nekoliko pojedinačnih sljučaja, "a veleposlanstvo je i njima spremno pomoći".

Još 4 hrvatska državljanina ukrcala su se na crnogorski trajekt 'Sveti Stefan', koji je predvečer isplovio iz libijske luke Raš Lanufa prema Crnoj Gori. Voditelj putničkog prometa u Barskoj plovidbi Rado Radoman za HINA-u je potvrdio da je na brodu 407 putnika, a među njima i 4 osobe iz Hrvatske. Uplovljavanje 'Svetog Stefana' u barsku luku očekuje se u noći sa srijede na četvrtak, kad će evakuirane građane prihvatiti veleposlanstva njihovih zemalja ili tvrtke za koje su radili.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju