Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odličan recept sa zdravom zelenom paštom! Nutritivna vrijednost te jednostavna i brza priprema čine ovo jelo poželjnim za sve situacije.


Sastojci za 4 osobe:

400 g purećih prsa
150 g smrznutog ili svježeg graška
400 g šampinjona
5 dkg pršuta
3 dl vrhnja za kuhanje
2 srednje glavice luka
2 režnja češnjaka
2,5 žlice nasjeckanog peršina
Sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

Vezani članci Nevješte će djevojke ići slavnom kuharu na instrukcije (FOTO: Profimedia) Američke studentice izazvale požar u centru grada: Pokušale su skuhati tjesteninu bez vode Slika nije dostupna POLUGOLA KUHARICA Tko bi pratio recept kraj ovakvog dekoltea

Nasjeckani luk pirjajte na malo maslinova ulja, kada luk padne odnosno kada postane staklast dodajte usitnjeni češnjak i peršin, a zatim dodajte grašak i šampinjone. Sve zajedno pirjajte 10 do 15 minuta. Dok vam se povrće pirja u drugoj posudi možete kuhati zelenu tjesteninu, a pureći file za to vrijeme narežite na kockice!

Kada ste 'zgotovili' povrće, dodajte na kockice narezana pureća prsa i zajedno pirjajte dok se meso ne ispeče. Gotovu smjesu zalijte vrhnjem za kuhanje, posolite, popaprite i dodajte pršut koji ste izrezali na trakice i u tavici malo popržili. Kuhajte 2 -3 minute i na kraju u umak dodajte ocijeđenu tjesteninu i sve zajedno još malo promiješajte da se sastojcu prožmu.

Gotovo jelo poslužite s parmezanom i zelenom salatom.