Sastojci:
- 500 g tijesta za pizzu
- 100 g oraha
- 4 žlice tehućeg vrhnja za kuhanje
- 2 krumpira
- 3 žlice sezama
- papar
- sol
- 3 žlice ulja
Priprema:
Krumpir ogulite i skuhajte. Kada je skuhan dobro ga zgnječite. Orahe nasjeckajte na vrlo sitne komadiće te pomiješajte s krumpirom. Dodajte vrhnje, sol, papar i ulje. Tijesto za pizzu stavite u hladnjak na 1 sat, a zatim ga razvaljajte posve tanko, te ga izrežite na trake duge 5 cm. U sredinu svake trake stavite žličicu nadjeva, preklopite uglove, te zarolajte oko prsta i spojite dva kraja, da dobijete oblik torteline. Stavite torteline u lim prekriven papirom za pečenje, premažite uljem te pospite sezamom. Stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
-
Borba s predrasudama
Sa 6 godina shvatila je da je drukčija, ali je to dugo skrivala od svih: "Opsovao mi je mater, ali nešto drugo me najviše zaboljelo"
-
PRIJEDLOZI IDU NA VLADU
Uranjeni božićni poklon? Umirovljenici dogovorili veće usklađivanje mirovina, uvodi se godišnji dodatak
-
Tko dolazi na sastanak u Zagreb?
Novi proboj bolesti, za sutra najavljeno eutaniziranje gotovo 600 svinja, prosvjednici jednog od njih nazvali izdajnikom